bierkennis

Beschrijving speciaalbier – Bierpakket en bierabonnement 01 2020

Champagnebier  

Herkomst: Arnhem, Nederland

Kraakhelder champagnebier met stabiele schuimkraag. Champagnebier ontstaat doordat er in het brouwproces pure druivensap is toegevoegd. Dit proef je ook terug in het bier waarbij de smaak ook neigt naar een droge witte wijn. Fijn mousserend bier met een subtiele zure afdronk. Dit champagnebier is afkomstig van brouwerij de Snor uit Arnhem. In 2015 gestart met het brouwen van een sterk blond. 40 brouwsels en 3 jaar later verder zijn ze overgegaan op commercieel brouwen. Tegenwoordig bestaat het assortiment uit 5 verschillende speciaalbieren. Maar aan het begin van het jaar is champagnebier wel zo toepasselijk. 

Alcoholpercentage: 7,4%

Advies serveertemperatuur: 6 tot 9 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 


Koude Gracht

Herkomst: De Meern, Nederland

Koperkleurig winterbier met fijne schuimkraag. Een kruidig speciaalbier waarbij anijs de boventoon voert in de geur. De smaak is zacht en complex. Een gebalanceerd biertje met de combinatie van kruiden die gebruikt zijn. Koude Gracht is afkomstig van brouwerij de Leckere uit de Meern. Een brouwerij die dit jaar een de brouwerij heeft vernieuwd en daarnaast bierbar geopend heeft op loopafstand van de brouwerij.

Deze brouwerij heeft genoeg zonnepanelen op het dak liggen om volledig elektrisch te brouwen. Daarnaast brouwt deze brouwerij vanaf begin af aan alleen maar biologische bieren. 

Alcoholpercentage: 5,5%

Advies serveertemperatuur: 5 tot 7 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

Wil je van meer unieke speciaalbieren genieten? Bestel een bierabonnement van Hellobier


Artemis Belgisch Blond

Herkomst: Dronten, Nederland

Mistig goudkleurig blondbier met stevige schuimkraag. Strakke smaak met fruitige tonen en een lichtzoete afdronk. In de geur herken je tonen van mout en honing. Artemis Belgisch Blond is afkomstig van Artemis brouwerij uit Dronten.

Bij Brouwerij Artemis brouwen ze een craftbeer zoals het bedoeld is. Ingrediënten uit eigen omgeving. Ze verbouwen al hun eigen hop en zijn ook bezig om zo snel mogelijk hun eigen brouwgerst te telen. 

Wil je een keer een eigen biertje op de markt brengen? Dan kun je bij deze brouwerij ook huurbrouwen. 

Alcoholpercentage: 7%

Advies serveertemperatuur: 6 tot 8 graden

Welk glas?

Inchecken op Untappd


Citrus Weizen

Herkomst: Overdinkel, Nederland

Mistig okergele weizen. In de neus citrusachtige geuren en tinten van passievrucht en mango. Frisse weizen waarin de citrustonen ook terug komen in de smaak. Iedere slok wordt afgesloten met een lichtbittere afdronk. Citrus weizen is afkomstig van brouwerij Smokkelaar. De naam de Smokkelaar verwijst naar het verleden van het dorp. Toen de grenzen in Europa nog gesloten waren verdiende de dorpsbewoners een extra centje met het smokkelen van producten over de grens. ’s Nachts hoorde men schoten van langs de grens en iedere ochtend was het maar weer hopen dat de smokkelende dorpsbewoners weer levend terug kwamen.  

Alcoholpercentage: 5,8%

Advies serveertemperatuur: 5 tot 7 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd


Gember + Neutraal

Herkomst: Amsterdam, Nederland

Een IPA uit blik. De toekomst van speciaalbier. Bier in blik. Deze India Pale Ale heeft een wrange smaak waarin je gember en citrus proeft. De smaak begint met tonen van citrus, de gember komt vooral terug in de afdronk. Een (speciaal)bier uit blik is niet vreemd, dat wordt juist steeds populairder. Het is goed voor de kwaliteit van het bier doordat het geen licht toelaat en het bier beter afsluit voor zuurstof. Daarnaast kan er qua ruimte meer tegelijkertijd vervoerd worden dan met flessen bier. Gember + Neutraal is afkomstig van de brouwerij de 7 Deugden. Een brouwerij waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werken.

Alcoholpercentage: 5,7%

Advies serveertemperatuur: 6 tot 8 graden

Welk glas?

Inchecken op Untappd


IPA

Herkomst: Warmond, Nederland

Goudkleurige India Pale Ale met stevige schuimkraag. Het bier heeft een hoog koolzuurgehalte, de  smaak van metaal en de bittersmaak is zoals je van een IPA kunt verwachten. Dit alles wordt begeleidt met een vleugje ananas in de smaak. Deze India Pale Ale is gebrouwen met hop uit eigen omgeving. Een plantenkweker uit de buurt heeft, na het horen van het oprichten van een nieuwe brouwerij, een hopplant gekweekt. 

Wil je het verhaal achter de bierstijl IPA weten? Daar hebben we een blog over geschreven. 

Julianabrouwerij is opgericht door 4 vrienden. De naam Julianabrouwerij verwijst naar de locatie waar ze brouwen, Julianastraat. Op deze locatie brouwen ze klein schalig tot 50 liter. Willen ze grotere hoeveelheden op de markt brengen dan huren zij de ketels bij een andere brouwerij. 

Alcoholpercentage: 7%

Advies serveertemperatuur: 6 tot 9 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

Hellobier heeft ook éénmalige bierpakketten.


Quadrupel

Herkomst: Hillegom, Nederland

Quadrupel met de kleur van drop en een beige schuimkraag. Een stevig bier met smaken van hout, vanille en laurier. Dit bier geeft een warm mondgevoel en sluit af met een lichtbittere en ziltige afdronk.

Quadrupel is afkomstig van brouwerij Klein Duimpje uit Hillegom. Een brouwerij dat ooit klein is begonnen in een oude kas. Tegenwoordig bestaat het uit meerdere koelcellen die bij het complex horen waarin een brouwerij, proeflokaal en de opslag is gevestigd.

Alcoholpercentage: 10%

Advies serveertemperatuur: 8 tot 12 graden

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 


Papegaaien Tripel

Herkomst: Hoeven, Nederland

Mistig cognackleurige tripel met roomwitte schuimkraag. Een tripel met body waar de smaak van kaneel in te herkennen is. Als tip voor dit bier. Drink dit bier niet te koud. Hoe warmer je dit bier drinkt hoe complexer het bier smaakt. Een zacht bier die je tijdens de koude winterdagen lekker kunt wegdrinken bij de openhaard. Dit bier verwijst naar de papegaaien die de brouwer thuis zelf onderhoudt.

De brouwerij organiseert in januari een barrel aged festival. Wil je weten wat barrel aged inhoud? Lees het hier. 

Alcoholpercentage: 8,5%

Advies serveertemperatuur: 8 tot 10 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

Wil je je bieren overal koud kunnen houden? Bestel een opbouwbare koelemmer!

Bladerdeegtaartjes gevuld met gestoofde gehaktballetjes

 

Ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Halveer de uien en sneed deze vervolgens in ringen. Fruit de uien aan in een koekenpan en voeg de gehaktballetjes toe.
  • Meng laurier, thijm, basterd suiker, 200 ml water en bier samen en blus hiermee de gehaktballetjes af.
  • Laat het geheel een aantal minuten stoven en haal vervolgens de pan van het vuur. Verwijder de thijm en laurier. 
  • Bedek de bodems van de ovenschaaltjes met de aardappelschijfjes en verdeel de gehaktballetjes erover.
  • Dek af met het bladerdeeg en druk de randen aan. Bak in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Serveer met de rode bieten met ui.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *