Beschrijving speciaalbier – Bierpakket en bierabonnement 04 2020

April

Herkomst: Warmond, Nederland

Okergele weizen met een fijne schuimkraag. Fris in de neus en mond. In de geur herken je tonen van bloemen en banaan. In de mond herken je ook tonen van banaan en een licht hopbittere smaak. Het bier bruist in je mond door het koolzuurgehalte. Weizen is afkomstig van de Julianabrouwerij uit Warmond.

Het logo op het flesje is een Kaagmeermin. Deze Kaagmeermin staat symbool voor de rijke historie van Warmond. Een van de elementen in de rijke historie zijn de Kagerplassen. Deze plassen zijn onderdeel van de Veenplassen. Dit gebied is het oudste watersportgebied van Nederland. 

Weet jij trouwens wat het verschil is tussen Weizen en Witbier? Lees het in deze blog. 

Alcoholpercentage: 5,1%

Advies serveertemperatuur: 5 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 


Godenzoon

Herkomst: Dalfsen, Amerika

Abrikooskleurige IPA met fijne stabiele schuimkraag. Passievrucht in de neus en de smaak is bitter zoals je van een India Pale Ale kunt verwachten. De afdronk is subtiel fruitig. Godenzoon is afkomstig van Divisiebier uit Dalfsen een huurbrouwerij die de bieren laat brouwen bij Berging brouwerij uit Purmerend.

Wil je het verhaal achter de bierstijl IPA weten? Daar hebben we een blog over geschreven. 

Divisiebier is opgericht door 3 vrienden. Zij willen van diverse steden een speciaalbiertje brouwen dat verwijst naar de Voetbalclub uit die stad. Dit biertje verwijst natuurlijk naar Ajax uit Amsterdam. Maar je hoeft geen grote club te zijn om een speciaalbier te laten brouwen die naar jouw club verwijst. Ben jij lid van een voetbalclub die ook wel zijn eigen biertje verdient? Dan gaan de mannen van Diviesbier graag met je in gesprek. 

Alcoholpercentage: 5,5%

Advies serveertemperatuur: 5 à 6 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

Wil je van meer unieke speciaalbieren genieten? Bestel een bierabonnement van Hellobier


Hemp

Herkomst: Purmerend, Nederland

De geur van cannabis overheerst de neus. De kleur is okergeel en de schuimkraag verdwijnt redelijk snel. De smaak is wat aards en ook de cannabissmaak komt erin terug. Hemp is afkomstig van Berging brouwerij uit Purmerend.

Een brouwerij met al een aardig verleden in de brouwwereld. Opgericht door twee vrienden die elkaar kennen vanuit de studententijd, één van hen kreeg andere ambities en heeft de brouwerij verlaten, en de ander zet de brouwerij met grootste plannen voort. Onlangs hebben zij alle etiketten opnieuw ontworpen van strak wit met zwarte letters naar etiketten met een kleurtje erbij. 

Alcoholpercentage: 10%

Advies serveertemperatuur: 8 tot 12 graden

Welk glas?

Inchecken op Untappd


Zeebonck

Herkomst: Volendam, Nederland

Strogeel blondbier met fijne schuimkraag. Fris gebalanceerde smaak met lichtzoete afdronk. Zeebonck is afkomstig van bierbrouwerij Volendam.

De brouwerij is twee jaar geleden pas nieuw leven ingeblazen door de brouwinstallatie van een andere Volendamse brouwerij over te nemen en de recepten te gebruiken van een Volendamse brouwer die helaas al overleden is. Maar met de verhuizing kan de brouwerij haar ambities beter nastreven.

Alcoholpercentage: 6,5%

Advies serveertemperatuur: 6 à 7 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd


Voorschotens Coffee Porter

Herkomst: Voorschoten, Nederland

Zoals je kunt verwachten staat de koffie centraal in het bier. Koffiekleur met beige schuimkraag die snel verdwijnt. De koffie komt terug in smaak en geur. De smaak wordt gecombineerd met cacao. Dit bier is gebrouwen met een koude koffie die 48 uur heeft mogen trekken. Single Estate koffie betekent dat alle koffiebonen van dezelfde plantage komt.

Een ezelsbruggetje wat betreft drinktemperatuur is 1 graden Celsius vanaf het alcoholpercentage. Echter zou bij dit bier een meer afwijkende drinktemperatuur toegepast kunnen worden. 

Hoe warmer een drank hoe meer je proeft en hoe meer smaken ontdekt. Dat is bij deze Coffee Porter interessant om op een warmer drinktemperatuur te verorberen. 

Alcoholpercentage: 6,2%

Advies serveertemperatuur: 6 tot 8 graden

Welk glas?

Inchecken op Untappd


Gouden munt 

Herkomst: De Meern, Engeland

Goudkleurig blond bier met een fijne schuimkraag. De geur neigt naar een zure tint. De smaak is echter wat zoet met een droge afdronk. Daarnaast krijg je een warm mondgevoel door het alcoholpercentage. Voor een blond bier wat hoger in alcohol wat het een verraderlijk speciaalbier maakt omdat het lecker weg drinkt. 

Gouden Munt is afkomstig van brouwerij de Leckere uit de Meern. Een brouwerij die zijn speciaalbieren aardgrasvrij brouwt sinds de verhuizing naar de nieuwe brouwerij. Naast het vaste assortiment brouwt de brouwerij diverse specials als Limited Editons. Dit is daar een voorbeeld van. 

Alcoholpercentage: 8,8%

Advies serveertemperatuur: 8 tot 10 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

Hellobier heeft ook éénmalige bierpakketten.


Imperial Barley Wine  

Herkomst: Hillegom, Nederland

Kastanjebruin bier met beige schuimkraag. In de geur tonen van rood fruit zoals framboos en blauwe bes. De smaak is aards en nootachtig. In de afdronk herken je cacao. Een bier met body en een hoog alcoholpercentage. Een smaakexplosie in je mond zodra je er een slok van neemt. Heerlijk bier om onderuitgezakt van te genieten en om warm van te worden. 

Deze Imperial Barley Wine is afkomstig van brouwerij Klein Duimpje uit Hillegom. Deze brouwerij heeft als eerste Nederlandse brouwerij de Hygiënecode voor brouwerijen mogen ontvangen. Door toenamen van steeds meer kleine brouwerijen is dit certificaat ontwikkeld. Om er zeker van te zijn dat de bieren volgens de juiste regels rondom hygiëne zijn gebrouwen is dit certificaat in leven geroepen. Uiteraard iets om trots op te zijn. 

Alcoholpercentage: 14%

Advies serveertemperatuur: 10 tot 15 graden

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 


Stoutste Droom

Herkomst: Barneveld, Nederland

Gitzwarte stout met mokkakleurige schuimkraag. Zachte dronk waarbij het smakenpallet bestaat uit koffie, cacao en drop. Een stroperige stout met een stevige body. Stoutste Droom is afkomstig van brouwerij het Platte Harnas.

Brouwerij het Platte Harnas is gevestigd in Barneveld en wordt gerund door vier vrienden. Ooit begonnen als hobby maar tegenwoordig zijn ze niet weg te denken uit de speciaalbierwereld. Een assortiment van drie speciaalbieren met daarnaast een wisselende special. Stoutste Droom is de special van dit moment. 

Alcoholpercentage: 10%

Advies serveertemperatuur: 8 tot 10 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

Wil je je bieren overal koud kunnen houden? Bestel een opbouwbare koelemmer!

Bierbaverois met honing

 

Ingrediënten

 • 500 ml slagroom
 • 1 citroen
 • 2 tl poedersuiker
 • 4 blaadjes gelatine
 • 75 gr. honing
 • 200 ml Zeebonck 

Bereidingswijze

 • Week blaadjes 5 min. in koud water
 • Verwarm het bier in een steelpan zonder het bier aan de kook te brengen.
 • Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg ze toe aan het verwarmde bier nadat je het bier van het vuur hebt gehaald. Voeg vervolgens ook de honing eraan toe.
 • Klop 350 ml slagroom lobbig. Rasp de gele schil van de citroen boven de slagroom. Spatel het bier voorzichtig door de slagroom.
 • Verdeel het geheel over 4 glazen en zet ze afgedekt weg in de koelkast om ze minimaal 3 uur te laten opstijven. 
 • Klop de overige slagroom lobbig en voeg de poedersuiker eraan toe. Serveer de baverois met de room er bovenop. 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *