Beschrijving speciaalbier – Bierpakket en bierabonnement 10 2020

De online bierproeverij

 

Kattekwaad

Herkomst: Monnickendam, Nederland

Oranje koper amber ale met fijne schuimkraag. Lichtzoete geur wat doet denken aan karamel en ook de smaak heeft een subtiel zoetje in combinatie met tonen van hout. Toch ook fris met tinten van abrikoos. En de afdronk een klein bittertje. De houttonen zijn afkomstig van het gebruik van wilgenbast.

Kattekwaad is afkomstig van Waterland Brewery uit Monnickendam. Een brouwerij gevestigd in een grote oude loods in combinatie met een proeflokaal.

Alcoholpercentage: 6%

Advies serveertemperatuur: 6à 7 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 


Ome Jan

Herkomst: Den Bosch, Nederland 

Perzikgeel blondbier met fijne schuimkraag die redelijk snel wegtrekt. Blondbier met meer body dan pils en een hopbittere smaak. Meer body komt omdat er meer restsuikers in het bier zit dan bij pils. Dit geeft een voller en zacht mondgevoel.

Ome Jan is afkomstig van brouwerij van Kollenburg uit Den Bosch. Aan de brouwerij zit café Bar le Duc gevestigd. Een café waar alle bieren ook direct van de tap of fles te drinken zijn. En bijna ieder bier wordt wel vernoemd naar Jan omdat dat ook de traditie in de familie is om iedere generatie een opvolger van Jan te benoemen.

Alcoholpercentage: 6,5%

Advies serveertemperatuur: 5 à 6 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

Wil je van meer unieke speciaalbieren genieten? Bestel een bierabonnement van Hellobier


Razende Bok 

Herkomst: Den Burg, Nederland

Kastanjebruin bokbier met beige schuimkraag. Tonen van rood fruit zoals kersen, karamel en abrikoos vormen het smakenpallet. Daarnaast ook subtiele koffietonen. In de afdronk prikt het bier ietwat in de mond.

Razende bok verwijst naar de zandvlakte Razende Bol ten zuiden van Texel. Dit bokbier is afkomstig van Tesselaar Familliebrouwerij Diks. Begin 2020 pas gestart. De eerste bieren waren frissse dorstlessers voor de zomer maar met de seizoenen mee hoort daar natuurlijk ook een bokbier bij. Het verhaal achter bokbier lees je hier. 

Alcoholpercentage: 6,5%

Advies serveertemperatuur: 7 tot 8 graden

Welk glas?

Inchecken op Untappd


Voorschotens Quadrupel

Herkomst: Voorschoten, Nederland

Robijnrood helder bier met beige schuimkraag. Geur van koffie en cacao. De smaak bestaat ook uit koffie en cacao in combinatie met zoete tonen van de kandijsuiker die is gebruikt in het bier. In het bier ontdek je ook bitterhop tonen door gebruik van drie verschillende soorten hop.

Er zijn alleen bitterhoppen gebruikt en geen aromahoppen. Hop is namelijk in 3 categorieën in te delen. Bitterhop, Aromahop en Dual Purpose. 

Voorschotens Quadrupel is afkomstigs van brouwerij Voorschoten. Gerunt door 1 persoon en de nadruk van de bierstijlen ligt op de klassieke Belgische bierstijlen. 

Alcoholpercentage: 11%

Advies serveertemperatuur: 10 tot 12 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd


Flirt

Herkomst: Amsterdam, Nederland

Citrusgeel blondbier met fijne schuimkraag. De geur van passievrucht en een zacht romige smaak. Subtiel bittere afdronk.

In opdracht van Fleur & Fleur gebrouwen bij brouwerij de 7 Deugden. Op de achterkant van de fles staat een stappenplan om te flirten. Hoe leger de fles hoe groter de stappen in het flirten zijn. Dat moet wel goed komen. 

Bij brouwerij de 7 Deugden kun je dus bieren in opdracht laten brouwen. Jij bedenkt de naam, bierstijl en eventueel het recept. De brouwers van de 7 Deugden gaan dan voor je aan de slag en helpen je ook met het ontwikkelen van het recept als het nodig is. 

Alcoholpercentage: 7,3 %

Advies serveertemperatuur: 6 tot 8 graden

Welk glas?

Inchecken op Untappd


Houtgerijpte Dubbelbock

Herkomst: Everdingen, Nederland

Karamelkleurig bockbier met fijne schuimkraag. De geur van gebakken spek en rook. In de smaak ook rokerige tonen in combinatie met hout. Dit effect ontstaat door het gebruik van gerookte houtsnippers. Een afwisseling in de smaken van bokbier. 

Maar wist je al dat je goud in handen hebt? Houtgerijpte Dubbelbock is afkomstig van brouwerij Duits & Lauret uit Everdingen. En dit bier heeft tijdens de Dutch Beer Challenge Award 2020 goud binnengesleept in de categorie: Rook. 

Alcoholpercentage: 7,5%

Advies serveertemperatuur: 7 tot 9 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

Hellobier heeft ook éénmalige bierpakketten.


Skoftig

Herkomst: Limmen, Nederland

Kleur van ice tea/perzik met fijne schuimkraag. De geur van stro en barbecuesaus. Bier met body wat het bier zoet en zacht maakt. Skoftig is geen verkeerde naam voor dit bier. Dit betekent in het West-Fries heel mooi of heel lekker. En dat is dit bier voor de koudere dagen. 

Skoftig is afkomstig van brouwerij Damphegeest uit Limmen. Een brouwerij met een rijke historie en een assortiment bijzondere bieren. Skoftig is een dubbel. En weet jij de theorie achter de termen dubbel, tripel en quadrupel? Je leest het hier.

Alcoholpercentage: 7,5%

Advies serveertemperatuur: 7 tot 9 graden

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

Herfstbok 1 jaar gerijpt

Herkomst: Hoeven, Nederland

Robijnrood bokbier met de geur van rood fruit. In de smaak tonen van koffie, karamel en mokka. Warm mondgevoel door alcoholische tonen. Dit bokbier heeft een jaar gerijpt op fles waardoor het complexer van smaak is geworden ten opzichte van het originele bokbier.

Afkomstig van brouwerij ’t Meuleneind uit Hoeven. Sinds 2020 een eigen brouwerij thuis in de schuur en men is er druk met brouwen van bieren voor het eigen assortiment, hobbybrouwers uit de buurt of opdrachtgevers zoals supermarkt Spar. Maar stuk voor stuk kwalitatief goede en lekkere bieren. 

Alcoholpercentage: 7 %

Advies serveertemperatuur: 6 tot 8 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

Wil je je bieren overal koud kunnen houden? Bestel een opbouwbare koelemmer!

Stoofpotje met bokbier 

600 gram varkenslappen
500 gram trostomaten
100 gram chorizo
100 ml Sherry
1 Wortel
2 Uien
2 teentjes knoflook
Bloem
1 flesje bokbier
Safraan
Peper en zout

Bereidingswijze

  • Snijd het vlees in blokjes en bestrooi het met peper, zout en bloem
  • Bak het vlees in een grote braadplan
  • Schep het vlees uit de pan en fruit in de pan de ui en wortel aan en voeg de knoflook toe
  • Voeg de tomaat in blokjes toe en zet op laag vuur totdat de tomaat zacht wordt
  • Voeg safraan en de sherry toe en breng het aan de kook
  • Snijd de chorizo in plakjes en schep dit samen met het vlees in de saus
  • Blus dit af met het bokbier en laat het 20 minuten doorkoken
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *