Bierpakket Unilever

Leuk dat je een aantal bieren gaat proeven die door Hellobier.nl zijn geselecteerd. Op deze pagina vind je meer informatie over de bieren, de brouwerijen en bier proeven algemeen. De volgorde waarin de bieren beschreven staan is ook de advies volgorde van proeven.

Wie is Hellobier.nl?

In het kort meer informatie over Hellobier.nl. Opgericht in 2016 waarbij de focus lag op bierabonnementen. Iedere maand een opnieuw een bierpakket met 8 verschillende speciaalbieren. Sinds de zomer van 2018 is er ook de mogelijkheid om bierproeverijen op locatie te verzorgen met of zonder personeel. Vanuit het netwerk brouwerijen wat in de afgelopen vier jaar is opgebouwd is onderstaande selectie ontstaan. Bij ieder speciaalbier ook een verhaal over duurzaamheid in de bierwereld.

Hoppakee

Herkomst: Tilburg, Nederland

Mistig goud gele American Pale Ale met stevige schuimkraag. Fris in de neus en mond door het gebruik van Citra hop. De hop zorgt voor zowel citroen frisse smaak in combinatie met de subtiele hopbitterheid. De bierstijl IPA is bekender onder de bierliefhebbers. De historie van deze bierstijl lees je hier.

Bierstijl American Pale Ale

American Pale Ale houdt in dat de bieren met Amerikaanse hoppen zijn gebrouwen. Het maakt het bier wat zachter. Bij dit bier is hop zowel gebruikt in het brouwproces als na de vergisting. De term die gebruik wordt voor een hoptoegift na de vergisting heet dryhopping. Meer informatie over hop lees je hier.

Kraftbier en bier in blik

Kraftbier is afkomstig uit Tilburg. Een brouwerij die 5 jaar geleden is gestart en een breed assortiment heeft aan toegankelijke speciaalbieren. Om zich voorbereiden op de toekomst heeft de brouwer onlangs succesvol een crowdfunding afgerond. Hiermee heeft hij zijn volledig assortiment uitgebracht in blik. Blik is ook in speciaalbierwereld de toekomst. Het zorgt voor betere kwaliteit van het bier doordat het geen licht en zuurstof toelaat en daarnaast is blik 100% recyclebaar. Een ander voordeel is dat het voor dezelfde volumes bier in fles minder ruimte in beslag neemt tijdens transport. Alcoholpercentage: 5,2%

Advies serveertemperatuur: 5 à 6 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd  


Sonnenborgh

Herkomst: De Meern, Nederland 

Mistige saison met de kleur van perzik. Droog en stevig van smaak wat je tot in de afdronk proeft. Een dorstlesser die na iedere slok uitnodigt om nog een slok te nemen.

Bierstijl Saison

Saison komt van oorsprong uit het zuiden van België. In het Franstalige gedeelte ligt de provincie Henegouwen. Boeren wilden een bier brouwen dat dorstlessend was voor de seizoensarbeiders maar niet te heftig in alcohol omdat er nog wel gewerkt moest worden. Een andere term die in de bierwereld naar dezelfde bierstijl verwijst is Farmhouse ale. Kenmerken van een saison lees je hier. 

De naam Sonnenborgh

Sonnenborgh is een bolwerk en publiekssterrenwacht. Keizer Karel V liet ter verdediging van de stad Utrecht tussen 1544 en 1558 vier stenen bolwerken aanleggen aan de binnenkant van de Stadsbuitengracht. Sonnenborgh is daar één van. De anderen waren aan de zuidkant van de stad Manenborgh (1553-1554) en Sterrenburg (1554), met aan de noordkant Morgenster (circa 1544). Sonnenborgh is gelegen in de zuidoostelijke hoek van de binnenstad aan de singel.

Brouwerij de Leckere eerste aardgasvrije brouwerij van Nederland

Deze saison is afkomstig van brouwerij de Leckere uit de Meern. Een brouwerij waarvan alle bieren biologisch worden gebrouwen. Wat deze brouwerij extra uniek maakt is dat de Leckere de eerste brouwerij in Nederlands is die volledig aardgasvrij brouwt. Dit heeft men gerealiseerd door een nieuwe brouwerij te bouwen die voornamelijk op zonnepanelen draait.

Alcoholpercentage: 6,2%

Advies serveertemperatuur: 6 à 7 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

Wil je van meer unieke speciaalbieren genieten? Bestel een bierabonnement van Hellobier


Quadrupel Schrobbeler

Herkomst: Raamsdonksveer, Nederland

Robijnrode quadrupel met stabiele schuimkraag. Kruidig in de neus door de schrobbeler en zodra je een slok neemt geeft het een warm mondgevoel door het alcoholpercentage. Een speciaalbier dat je rustig dient te drinken en waar je lang van kunt genieten door de complexe smaken.

Brouwerij de Twee Leeuwen

Quadrupel schrobbeler is afkomstig van brouwerij de twee Leeuwen uit Raamsdonksveer. Ooit begonnen als hobbybrouwers, vervolgens de stap gezet naar huurbrouwers en tegenwoordig in het bezit van een eigen brouwerij. Tijdens het huurbrouwen gebruik je de (0ver)capaciteit van een andere brouwer met fysieke ketels. De brouwerij die zij tegenwoordig bezitten is gevestigd in Raamsdonksveer met daaraan een proeflokaal gekoppeld. Hier kun je genieten van de selectie speciaalbieren van brouwerij de Twee Leeuwen in combinatie met gerechten uit eigen keuken.

Hergebruik bierbostel

Om verspilling tegen te gaan wordt de bierbostel aan een boer gegeven die de bierbostel gebruikt als veevoer. In ruil hiervoor krijgt de brouwerij één keer in het jaar twee varkens die in het proeflokaal worden geserveerd. Alcoholpercentage: 10,5%

Advies serveertemperatuur: 8 tot 10 graden

Welk glas?

Inchecken op Untappd

Online bierproeverij op Vaderdag

  Wil jij meer over speciaalbier te weten komen terwijl je ervan proeft? Op zondag 21 juni wordt er een online bierproeverij georganiseerd waarbij 4 verschillende speciaalbieren worden geproefd. Via een livestream op het Youtube kanaal van Hellobier.nl verteld Job meer over de 4 speciaalbieren en kunnen er vragen gesteld worden via de livechat op Youtube.   Meer informatie hierover lees je hier.