Kolleke Saison

Herkomst: Den Bosch, Nederland

Goudgele saison met een schuimkraag die snel verdwijnt na het inschenken. Een fris doordrinkbaar bier met lichtzoete tonen en tonen van mout. Een kruidige geur herken je in de neus. Kolleke Saison is afkomstig van brouwerij ’t Kolleke uit Den Bosch. De thuisstad van Hellobier.nl. Verschillende bieren van deze brouwerij zijn al voorbij gekomen in de bierpakketten van Hellobier. Anouk is ook een keer langs geweest bij Jan, de eigenaar van Stadsbrouwerij ’t Kolleke. Zij heeft hem toen geïnterviewd over de brouwerij. Veel bieren van ’t Kolleke hebben de naam Jan in de naam van het bier. 3,8%

Alcoholpercentage: 3,8%

Advies serveertemperatuur: 4 à 5 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

Slim Slimmer

Herkomst: Harlingen, Nederland

Mat oranje blond bier met stevige schuimkraag. Fruitig tonen in de geur waarin je perzik en mango herkent. Licht zurig in de mond met bittere, toch frisse, afdronk. Door het hoge koolzuur gehalte bruist het bier in je mond en lijkt je tong te tintelen. Slim Slimmer is afkomstig van het Brouwdok uit Harlingen. Een brouwerij die een vast assortiment hanteert van drie verschillende speciaalbieren. Dit assortiment wordt aangevuld met diverse seizoensbieren. Slim Slimmer is één van de seizoensbieren. Bij het Brouwdok is het ook mogelijk om je eigen bier te (laten) brouwen.

Alcoholpercentage: 4,2%

Advies serveertemperatuur: 4 à 5 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

Dublin Blonde

Herkomst: Dublin, Ierland

Helder blond bier met de kleur van pils. Licht zurig in de mond en bitter door de toevoeging van gember. Dublin bond heeft een stalgeur waarbij de geur van stro overheerst. Een bier afkomstig van Irish Town Brewing. Ontstaan vanuit een idee in de pub om een bier te brouwen dat toegankelijk is om meer dan één te kunnen drinken. Blijkbaar is dat in Dublin wat lastiger te vinden. Het resultaat is deze Dublin Blonde. Waar de eerste batch nog kleinschalig was daar brouwen ze nu op grotere schaal omdat het bier goed ontvangen werd.

Alcoholpercentage: 4,4%

Advies serveertemperatuur: 4 à 5 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

Duivelseiland

Herkomst: Amsterdam, Nederland

Troebel Kiwi Gold speciaalbier met fijne schuimkraag. Milkshake karakter met smaak van abrikoos. Geur van banaan. Duivelseiland is afkomstig van Mokums Mout uit Amsterdam. Een brouwerij die in 2014 is opgericht en een assortiment heeft van vaste bieren en een aantal specials. Behalve bierbrouwen en verkopen verzorgen zij ook bierproeverijen op locatie en voorzien zij bedrijfsborrels van speciaalbier door met een tap naar locatie te komen.

Alcoholpercentage: 6,7%

Advies serveertemperatuur: 6 à 7 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

USA IPA

Herkomst: Oss, Nederland

Oranje koper-kleurige India Pale Ale. De sinaasappel is ook terug te vinden in de smaak in combinatie met de bitterheid die je van een IPA kunt verwachten. USA IPA is afkomstig van Muifel brouwerij uit Oss. Sinds dit jaar een eigen brouwerij met daarbij een proeflokaal. Het proeflokaal is nog niet op vaste tijden open maar je kunt altijd contact opnemen om te horen wanneer er een speciaalbiertje gedronken kan worden in het proeflokaal of wanneer je er een bierproeverij kunt volgen. Wil je meer weten over de bierstijl IPA? Waar IPA bijvoorbeeld vandaan komt? Of waar IPA voor staat? En wat de historie van IPA is? Dat lees je in onze blog. 

Alcoholpercentage: 7%

Advies serveertemperatuur: 6 tot 9 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

Gods Genade

Herkomst: Gorinchem, Nederland

Eikenhout amber bier met de geur van aardbei. Het smakenpalet bestaat uit tonen van hout, rood fruit en hop. Gods genade is afkomstig van brouwerij de Kaper uit Gorinchem. Gerund door twee jongens, Daan en Guy, die elkaar kennen uit de muziekwereld. Begonnen als hobby brouwer en sinds 2017 een eigen microbrouwerij. Naast de Gods Genade hebben ze ook nog een IPA, Kaailoper. Zoals in de muziek hebben ze bij dit bier, Gods Genade, de smaken harmonieus samengebracht. Een heerlijk fris bier waar je er zo een aantal van wegdrinkt.

Alcoholpercentage: 5,8%

Advies serveertemperatuur: 5 tot 8 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

Barbier Zilt

Herkomst: Biervliet, Nederland

Een bijzonder bier met verrassende kenmerken is de Barbier zilt. Kastanjekleurig speciaalbier met beige schuimkraag. Doordringende geur neigt naar benzine. Een uitgesproken smaak waarin je salmiak herkent. Maar ondanks deze uitgesproken kenmerken een aanrader om te proberen. Dit bier doet je meteen denken aan de provincie waar het vandaan komt, Zeeland. Barbier zilt is afkomstig van Barbier, bier met stijl. Opgericht door Luc, een man met een rijke historie aan bierbrouwen die hij in 2016 verwezenlijkt heeft tot een eigen bier. Vanuit hobbybrouwen en verzamelen van een collectie speciaalbieren gegroeid naar een biermerk met meerdere bieren en een shop waarin je verschillende bieraccesoires kunt kopen. Zoals de naam al doet vermoeden zijn de bieren van Barbier met stijl geïnspireerd op een bezoek aan de barbier. Hier krijg je altijd een biertje en lopen ze rond in stijl.

Alcoholpercentage: 8,5%

Advies serveertemperatuur: 4 à 5 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

Lamme Jan

Herkomst: Barneveld, Nederland

Mistig okergeel tripel. Citrus herken je in de neus en smaak. Een tripel met body en gebalanceerde frisse smaak. Iedere slok wordt afgesloten met een lichtbittere afdronk. Lamme Jan is afkomstig van brouwerij het Platte Harnas uit Barneveld. De naam Platte Harnas verwijst naar een figuur uit het verleden in de omgeving van Barneveld, Jan Schaffelaar. Een ridder die na een weddenschap dronken van de kerktoren viel. Naast de tripel heeft brouwerij het Platte Harnas ook nog een blond bier en een dubbel.

Alcoholpercentage: 9%

Advies serveertemperatuur: 8 tot 11 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd