Beschrijving speciaalbier – Bierpakket en bierabonnement 09 2019

Speltbier Enkel

Herkomst: Schijndel, Nederland

Troebel goudgeel bier met stevige schuimkraag. Zodra je dit bier inschenkt komt de geur van citrus je tegemoet. Vol van smaak waarin je de smaak van brood herkent. Dit bier lijkt een beetje op weizen. Enkel is afkomstig van brouwerij Sint Servattumus. Een brouwerij met een assortiment aan speltbieren. Een van de graansoorten die je kunt gebruiken om bier mee te brouwen. Enkel verwijst naar de hoeveelheid gerstemout die gebruikt wordt. Vandaar ook dat er een dubbel en tripel is. Bij een dubbel wordt twee keer zoveel gerstemout gebruikt als bij een enkel, en bij een tripel drie keer zoveel.

Alcoholpercentage: 5,5%

Advies serveertemperatuur: 5 à 6 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd


Fris blond

Herkomst: Utrecht, Nederland

Mistig blond bier met de kleur van stro. Kruidig en zacht van smaak waarin je tonen van rozemarijn en dennennaalden herkent. Licht bitter met een fijne afdronk. Ook fris in de neus. Heerlijke dorstlesser voor een warme dag. Fris blond is afkomstig van brouwerij van de Streek. Een brouwerij die niet meer weg te denken is uit de wereld van craft beer. In 2010 begonnen met hobbybrouwen in een flat. Nu een heuse bierbrouwerij met eigen machines, ketels en een bottelmachine.

Alcoholpercentage: 6%

Advies serveertemperatuur: 6 à 7 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

Wil je van meer unieke speciaalbieren genieten? Bestel een bierabonnement van Hellobier


Banana Milkshake Weizen

Herkomst: Hoeven, Nederland

De naam verraad natuurlijk welk ingrediënt te herkennen is, banaan. Een weizen met de kleur van goud. Het smakenpallet bestaat uit banaan, een licht zuurtje en zuivel. Banana Milkshake Weizen is afkomstig van brouwerij ’t Meuleneind uit Hoeven. Een brouwerij die behalve en breed assortiment aan speciaalbieren ook bierproeverijen en bierbrouw workshops organiseert voor groepen vanaf 15 personen. 

Alcoholpercentage: 5,3%

Advies serveertemperatuur: 4 tot 6 graden

Welk glas?

Inchecken op Untappd


Kaai Loper

Herkomst: Gorinchem, Nederland

Oranje IPA met stabiele schuimkraag die goed blijft staan. Fruitig bier dat je herkent in geur en smaak. In de smaak herken je onder andere perzik. Kaai Loper is afkomstig van brouwerij de Kaper. Nog een jonge brouwerij die officieel pas bestaat sinds 2017. Maar de brouwers hebben wel al langer ervaring met brouwen omdat ook dit avontuur is begonnen met hobbybrouwen. IPA staat voor India Pale Ale, wil je meer weten over deze bierstijl? Lees het in onze blog over IPA. 

Alcoholpercentage: 5,3%

Advies serveertemperatuur: 5 tot 7 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd


Nieuwe tijden gluten vrij bier

Herkomst: Hillegom, Nederland

Gluten vrij bier met kleur van abrikoos met stevige schuimkraag. De smaak is wat wrang met een zurig tintje. Nieuwe Tijden Gluten Vrij is afkomstig van brouwerij Klein Duimpje uit Hillegom. Een brouwerij die behalve een brouwinstallatie ook een sfeervol proeflokaal heeft waar je op vrijdag, zaterdag en zondag terecht kunt. Glutenvrije Nederlandse bieren komen nog niet veel voor. Maar brouwerij Klein Duimpje heeft deze variant toegevoegd in een assortiment van wel meer dan 40 speciaalbieren.

Alcoholpercentage: 4,9%

Advies serveertemperatuur: 5 à 6 graden

Welk glas?

Inchecken op Untappd


Dunkelweizen

Herkomst: Purmerend, Nederland

Helder koperkleurige donker weizen. Zeer zacht van smaak met een fijne tint van kaneel. Koolzuur is nauwelijks te ontdekken waardoor dit bier makkelijk wegdrinkt. Dunkelweizen is afkomstig van Berging brouwerij uit Purmerend. Deze brouwerij voert een vast assortiment onder de noemer “B-serie” en met een wit etiket, een infused assortiment met een zwart etiket en daarnaast nog seizoensbieren met wit etiket en meerdere letters of een woord. Dunkelweizen valt onder de laatste categorie. 

Alcoholpercentage: 5,6%

Advies serveertemperatuur: 5 tot 7 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

Hellobier heeft ook éénmalige bierpakketten.


Mein Aventinus

Herkomst: Beieren, Duitsland

Robijnrood van kleur met beige schuimkraag die snel verdwijnt.. Het smakenpallet is een combinatie van rood fruit en chocolade. Krachtig van smaak en toch zacht. Een uniek bier omdat Mein Aventinus de oudste weizen doppelbock ter wereld is. De historie van dit bier gaat terug naar 1907 toen het voor het eerst werd gebrouwen. Mein Aventinus is afkomstig van Schneider Weisse. Een brouwerij die alle bieren al sinds het bestaan van de brouwerij vergist in open gisttanks. Er zijn maar weinig brouwerijen die deze werkwijze toepassen. 

Alcoholpercentage: 8,2%

Advies serveertemperatuur: 8 tot 10 graden

Welk glas?

Inchecken op Untappd


BAP

Herkomst: Volendam, Nederland

Kastanje bruine dubbel met licht bruine schuimkraag. Bruisend in de mond door de aanwezigheid van hoog koolzuurgehalte. De smaak neigt naar drop. Zoute drop. Bap dubbel is afkomstig uit Volendam. Het woord Bap betekent opa in Volendams dialect. Bierbrouwerij Volendam heeft deze dubbel op traditionele wijze gebrouwen. Dat kan ook niet anders omdat in Volendam de tradities zoals klederdracht graag in stand worden gehouden.

Alcoholpercentage: 7%

Advies serveertemperatuur: 7 tot 10 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

Wil je je bieren overal koud kunnen houden? Bestel een opbouwbare koelemmer!

Kip met romige champignon biersaus

 

Ingrediënten

  • 4 kippenfilets
  • 500 gr champignons
  • 200 gr gerookte spekblokjes
  • 1 flesje Kaai Loper
  • 2 roze sjalotten
  • een takje tijm en een laurierblad
  • 190ml kippenfond
  • 2 el boter
  • 1 el bloem
  • 1 kl kandijsuiker
  • een snuifje kaneelpoeder
  • peper en zout
  • gehakte peterselie

Bereidingswijze

  • Bak de spekblokjes in een aparte braadpan. Hou ze even opzij.
  • Braad de kippenfilets aan in een ruime kookpot met 1 el boter. Kruid ze met peper en zout.
    Voeg de sjalotten en champignons toe en laat even stoven. Gooi het takje tijm en het laurierblad in de pot en giet het Kaai Loper erbij.Laat een 15 a 20-tal minuutjes sudderen.
  • Voeg de spekblokjes toe en de gevogeltefond, laat even aan de kook komen.
  • Maak ondertussen de roux om te binden. Meng 1 el boter met 1 el bloem en de kandijsuiker Strooi er nog een snuifje kaneelpoeder over en maak en homogeen geheel.
  • Haal de kippenfilets even uit de kookpot. Roer de roux beetje bij beetje bij de saus, breng nog even op smaak met peper en zout.
  • Strooi voor het serveren nog wat gehakte peterselie over het gerecht.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *