Bierproeverij op locatie

Bierproeverij Femke Janssen

Leuk dat je een bierproeverij  van Hellobier.nl gaat volgen. Hieronder staan 4 speciaalbieren beschreven. De volgorde van de bierbeschrijvingen is ook adviesvolgorde van het proeven. 

Wie is Hellobier.nl?

Hellobier.nl is gevestigd in Den Bosch en van oorsprong een webshop in speciaalbierpakketten waarbij het streeft de meest unieke speciaalbieren te selecteren. Deze bierpakketten zijn los te bestellen of in de vorm van een bierabonnement. Het bierabonnement is nu te starten met een 30% kortingscode op het eerste pakket. De kortingscode is: Starthellobier30. Maar sinds 2018 ook actief met het verzorgen van bierproeverijen op locatie. En daar gaan jullie nu van genieten. Veel proefplezier. 

Geboortebier

Herkomst: Almere, Nederland

Een speciaalbier die je meteen doet denken aan beschuit met muisjes. De geur van anijs vindt makkelijk zijn weg naar je neus. Stevige schuimkraag en de kleur van koper. Anijs komt ook terug in de smaak en het bier is ook wat ziltig. Dit bier is afkomstig van brouwerij Stijl. Een echte familiebrouwerij die door familie Geraads wordt gerund. De interesse in brouwen is ontstaan door het drinken van Belgische bier, het experimenteren met recepturen is ontstaan door reizen door Amerika.

Alcoholpercentage: 5,5%

Advies serveertemperatuur: 5 à 6 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd


Mama 

Herkomst: Amsterdam, Nederland

Mama kan natuurlijk niet ontbreken. Goud geel blond bier met de geur van tropische vruchten. De smaak is zacht met tonen van grapefruit. Een gebalanceerd bier met een bittere afdronk. Mama is afkomstig van brouwerij Oedipus uit Amsterdam. Opgericht in 2012 door 4 vrienden nadat ze sinds 2009 al ervaring hadden opgedaan met hobbybrouwen. De brouwstijlen zijn gericht op Amerikaanse stijlen.

Alcoholpercentage: 5 %

Advies serveertemperatuur: 5 à 6 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

Groot Geschapen

Herkomst: Barneveld, Nederland

Een kruidig blond met met de kleur van honing. Zowel in de geur als smaak herken je koriander. De toegevoegde sinaasappelschil geeft het bier een subtiel fruitige tint.

Groot Geschapen is afkomstig van brouwerij het Platte Harnas uit Barneveld. De naam van de brouwerij verwijst naar een verhaal uit 1482 waarbij een man na een dobbelspel een rondje om de kerk moest bovenin de toren. Maar omdat hij Groot Geschapen was verloor hij zijn evenwicht en viel van de toren. Zijn harnas was zo plat als een dubbeltje.

Alcoholpercentage: 7%

Advies serveertemperatuur: 6 tot 8 graden

Welk glas?

Inchecken op Untappd

Wil je van meer unieke speciaalbieren genieten? Bestel een bierabonnement van Hellobier

 

Slaapmutske Tripel 

Herkomst: Hoeven, Nederland

Strogeel tripel met stabiele schuimkraag. Stevig van smaak met een subtiel bittertje Een bier met body wat afsluit met een ronde en  zachte afdronk. 

Slaapmutske Tripel is afkomstig van brouwerij Slaapmutske. De brouwer is ooit gestart met hobbybrouwen en heeft de brouwopleiding in de buurt van Gent in België. De naam van de brouwerij ontstond tijdens een brainstormsessie. Het kleine kindje van de brouwers werd wakker en moest huilen. Toen zij een naamloos bier erbij pakte werd het kindje stil. Het was dus echt een Slaapmutske. 

 

Alcoholpercentage: 8,1%

Advies serveertemperatuur: 7 tot 9 graden

Welk glas?

Inchecken op Untappd

Geniet ook thuis van unieke speciaalbieren!