Bierproeverij op locatie

Bierproeverij Wittern

Leuk dat je een bierproeverij  van Hellobier.nl gaat volgen. Hieronder staan 5 speciaalbieren beschreven. De volgorde van de bierbeschrijvingen is ook adviesvolgorde van het proeven. 

Wie is Hellobier?

Hellobier is gevestigd in Den Bosch en van oorsprong een webshop in speciaalbierpakketten waarbij het streeft de meest unieke speciaalbieren te selecteren. Deze bierpakketten zijn los te bestellen of in de vorm van een bierabonnement. Het bierabonnement is nu te starten met een 30% kortingscode op het eerste pakket. De kortingscode is: Starthellobier30. Maar sinds 2018 ook actief met het verzorgen van bierproeverijen op locatie. En daar gaan jullie nu van genieten. Veel proefplezier. 

Allereerst! Hoe proef je bier?

Het Vaccin 

Herkomst: Den Bosch, Nederland

Citrusgeel mistig weizen met stevige schuimkraag. Citrus herken je vervolgens ook zowel in de geur als in de smaak. Een verfrissend bier voor warme dagen. In de smaak ook subtiele tinten van banaan te herkennen. 

Het Vaccin is afkomstig van brouwerij D’n Draok uit Den Bosch. Een kleinschalige brouwerij ooit begonnen als hobby brouwer. Tegenwoordig in bezit van een eigen brouwerij waar Paul een assortiment brouwt van een aantal basis bieren zoals Triple Twelve, Bosch Blond en Houdoe & Bedankt. Daarnaast ook Barrel Aged bieren en specials zoals deze weizen. 

Weet jij trouwens wat het verschil is tussen witbier en weizen? Leggen we uit in onderstaande video. 

Alcoholpercentage: 5%

Advies serveertemperatuur: 5 à 6 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd


Hello Hoppa 

Herkomst: Den Bosch, Nederland

Helder IPA met stevige schuimkraag. In de neus bloemig en fruitig. Vol van smaak begeleidt met een subtiele hopbitterheid zoals je van een IPA kunt verwachten. Hello Hoppa behoort tot het assortiment huisbieren van Hellobier. In de winkel ook andere bierstijlen te vinden zoals Hello Witte, Hello Dubbel, Hello Blondie en Hello Trippeltje.

IPA staat voor India Pale Ale. Ontstaan door verre boottochten vanuit Engeland naar India. Omdat de boottocht te lang duurde voor het bier wat in eerste instantie werd gebrouwen en daarom niet meer goed was als het op plaats van bestemming aankwam voegde men extra hop toe. Hop heeft als bijwerking dat het het bier een hogere bitterheid geeft dan andere bierstijlen. Maar daarnaast geeft hop ook aangename geuren aan het bier. 

In onderstaande video leggen we verschillende termen uit binnen de bierstijl IPA 

Alcoholpercentage: 6,3 %

Advies serveertemperatuur: 5 à 6 graden.

Welk glas?

Inchecken op Untappd

 

Dark Tripel 

Herkomst: Veghel, Nederland

Oranje mistig bier met stevige schuimkraag. Een zachte en volle smaak waar een aangename geur aan vooraf gaat. Een tripel die wellicht iets donkerder is dan verwacht door het gebruik van donkere mout maar zeker het proeven waard is. Een doordrinkbare tripel met body. 

Dark Tripel is afkomstig van Stadsbrouwerij de Vleeghel in Veghel. Gevestigd op de Noordkade waar de bieren in kleine batches gebrouwen worden. Naast het eigen assortiment brouwen er ook diverse andere brouwerijen hun bier als zij bijvoorbeeld willen opschalen. Dit noemt men huurbrouwers. Stadsbrouwerij de Vleeghel heeft naast de Dark Tripel o.a. Oude Vleeghel en Jonge Vleeghel. De bieren van brouwerij de Vleeghel zijn ook te verkrijgen in de winkel van Hellobier. 

Weet jij de theorie achter de termen dubbel, tripel en quadrupel? Leggen we uit in onderstaande video. 

Alcoholpercentage: 7%

Advies serveertemperatuur: 6 tot 8 graden

Welk glas?

Inchecken op Untappd

Wil je van meer unieke speciaalbieren genieten? Bestel een bierabonnement van Hellobier

 

1357 Dubbel

Herkomst: Oss, Nederland

De kleur van donkerbruin eikenhout met een beige schuimkraag. In de smaak herken je tonen van rood fruit en karamel. Een stevig bier waarvan je kunt genieten op een rustig tempo. Wordt dit bier wat warmer qua temperatuur dan zal je er iets andere smaken in herkennen.

Deze dubbel is afkomstig van de Muifel brouwerij in Oss. Ooit begonnen als hobbybrouwer thuis in potten en pannen. Vervolgens een stap gemaakt naar huurbrouwen waarbij er gebruik werd gemaakt van andermans brouwketels. Tegenwoordig is de Muifel brouwerij in bezit van een eigen brouwerij. De brouwerij heeft een breed assortiment aan speciaalbieren en is regelmatig te vinden op een bierfestival.

Weet jij hoe het bier aan zijn kleur komt? Leggen we uit in onderstaande video. 

Alcoholpercentage: 8,1%

Advies serveertemperatuur: 7 tot 9 graden

Welk glas?

Inchecken op Untappd

Geniet ook thuis van unieke speciaalbieren!