Cider kopen
De "biercategorie" Cider
Cider is in een gemiddelde bierwinkel te verkrijgen en wordt dan ook vaak gezien als een Cider. Echter is het maakproces van Cider te vergelijken met wijn. Ciders zijn er in vele verschillende smaken met fruit als basis. Appelcider is misschien het meest bekend, maar Cider wordt ook gemaakt van Peer. Dan zijn er ook nog varianten op Cider zoals een Barrel Aged Cider.
Wat is Cider?
Cider is een drank dat ontstaat vanuit het sap van fruit. Daarom lijkt het maken van Cider ook meer op wijn dan op het brouwen van bier. Fruitsappen fermenteren en vervolgens kiest de Cider maker ervoor of er nog extra ingrediënten of een extra stap in de rijping plaatsvindt. Appelcider bestaat al heel lang. Maar Peercider bestaat ook.
Waar komt Cider vandaan?
De meeste Cider wordt gemaakt en gedronken in het Verenigd Koninkrijk. Maar Cider is ook zeker populair in andere landen zoals Spanje, Duisland, Frankrijk, Mexico, Japan en Canada.
Appels werden vroeger nooit gegeten omdat ze te bitter waren. Daarom perste ze de sap uit de appel en lieten dit fermenteren. Nederlandse Cidermakers bestaan nog niet zolang in de geschiedenis van Ciders. Zij zijn pas in de 21e eeuw begonnen.
Hoe wordt Cider gemaakt?
Cider bestaat uit sap van vruchten. De vruchten, meest gebruikt zijn appels en peren, worden geperst waarna de sap zo’n 3 maanden nodig heeft om te fermenteren. Het maken van Cider is relatief makkelijk. De geperste vruchten worden in vaten gedaan waarin het zich fermenteert.
Welke soorten Cider zijn er?
Cider van vruchtensappen
Appel is de meest bekende variant van Cider. Door met appelsoorten te variëren ontstaat er een gevarieerd aanbod appelciders. Bij dit soort Ciders bestaat de Cider uit 1 vruchtensap. Je kunt ook verschillende vruchtensappen met elkaar mengen om tot een nieuwe variant Cider te komen.
Cider met extra ingrediënten
Een andere mogelijkheid is om andere ingrediënten toe te voegen dan de vruchtensappen. Denk aan honing, gember en vlierbloesem.
Barrel Aged Cider
Een derde mogelijkheid voor Ciders is een Barrel Aged Cider. In de bierwereld al een populaire stap in het brouwproces. Maar met Ciders kan dit natuurlijk ook. Denk aan een Cider die na de fermentatie verder rijpt op voormalige vaten van Bourbon, Rum, Cognac of Sherry.
Bear Cider Nederlandse Appelcider ...
Bear Cider Nederlandse ...
Bear Dry Hopped Cider is een verfr...
Bear Dry Hopped Cider i...
Brothers Strawberry en Lime is een...
Brothers Strawberry en ...
Labietis Purva Medus: Een verrukke...
Labietis Purva Medus: E...
Overige categorieën in Bieren
Cider kopen
De "biercategorie" Cider
Cider is in een gemiddelde bierwinkel te verkrijgen en wordt dan ook vaak gezien als een Cider. Echter is het maakproces van Cider te vergelijken met wijn. Ciders zijn er in vele verschillende smaken met fruit als basis. Appelcider is misschien het meest bekend, maar Cider wordt ook gemaakt van Peer. Dan zijn er ook nog varianten op Cider zoals een Barrel Aged Cider.
Wat is Cider?
Cider is een drank dat ontstaat vanuit het sap van fruit. Daarom lijkt het maken van Cider ook meer op wijn dan op het brouwen van bier. Fruitsappen fermenteren en vervolgens kiest de Cider maker ervoor of er nog extra ingrediënten of een extra stap in de rijping plaatsvindt. Appelcider bestaat al heel lang. Maar Peercider bestaat ook.
Waar komt Cider vandaan?
De meeste Cider wordt gemaakt en gedronken in het Verenigd Koninkrijk. Maar Cider is ook zeker populair in andere landen zoals Spanje, Duisland, Frankrijk, Mexico, Japan en Canada.
Appels werden vroeger nooit gegeten omdat ze te bitter waren. Daarom perste ze de sap uit de appel en lieten dit fermenteren. Nederlandse Cidermakers bestaan nog niet zolang in de geschiedenis van Ciders. Zij zijn pas in de 21e eeuw begonnen.
Hoe wordt Cider gemaakt?
Cider bestaat uit sap van vruchten. De vruchten, meest gebruikt zijn appels en peren, worden geperst waarna de sap zo’n 3 maanden nodig heeft om te fermenteren. Het maken van Cider is relatief makkelijk. De geperste vruchten worden in vaten gedaan waarin het zich fermenteert.
Welke soorten Cider zijn er?
Cider van vruchtensappen
Appel is de meest bekende variant van Cider. Door met appelsoorten te variëren ontstaat er een gevarieerd aanbod appelciders. Bij dit soort Ciders bestaat de Cider uit 1 vruchtensap. Je kunt ook verschillende vruchtensappen met elkaar mengen om tot een nieuwe variant Cider te komen.
Cider met extra ingrediënten
Een andere mogelijkheid is om andere ingrediënten toe te voegen dan de vruchtensappen. Denk aan honing, gember en vlierbloesem.
Barrel Aged Cider
Een derde mogelijkheid voor Ciders is een Barrel Aged Cider. In de bierwereld al een populaire stap in het brouwproces. Maar met Ciders kan dit natuurlijk ook. Denk aan een Cider die na de fermentatie verder rijpt op voormalige vaten van Bourbon, Rum, Cognac of Sherry.