Dubbel
De bierstijl Dubbel
Dubbel is een donker bier met voornamelijk tonen van rood fruit en karamel. Een heerlijk bier om van te genieten tijdens frisse dagen. Hellobier heeft een rijk assortiment Dubbel bieren uit binnen- en buitenland.
Waar komt Dubbel vandaan?
Dubbel bier is een traditioneel kloosterbier. Een donkere variant door de donkere mout die gebruikt wordt. De donkere mout zorgt ook voor de karameltonen omdat een deel van de suikers bij het vermouten al gekarameliseerd is.
Verwijzing van de naam Dubbel?
De naam Dubbel verwijst naar de hoeveelheid mout die gebruikt is bij het brouwen van de dubbel. De hoeveelheid mout bij een dubbel is namelijk twee keer zoveel dan bij het “gewone” oorspronkelijke bier.
Kenmerken van de Dubbel
Alcoholpercentage: 6% tot 7,5%
EBC: 40 tot 80
IBU: 15 tot 30
Foodpairing Dubbel bier
Dubbel bier is een populair Belgisch bier dat bekend staat om zijn moutige smaak en aroma. Hier zijn enkele suggesties voor het combineren van eten en drinken met Dubbel bier:
- Vleesgerechten: Dubbel bier past goed bij vleesgerechten zoals rundvlees, lamsvlees, varkensvlees en wild. De moutige smaak van het bier gaat goed samen met de hartige smaken van het vlees.
- Gegrilde gerechten: Het moutige karakter van Dubbel bier past ook goed bij gegrilde gerechten zoals hamburgers, steaks en barbecuegerechten.
- Kaas: Dubbel bier gaat goed samen met kaas, vooral kazen met een sterke smaak zoals blauwe kaas, extra belegen kaas en Goudse kaas.
- Chocolade en desserts: De moutige en zoete smaak van Dubbel bier past goed bij chocolade en desserts. Probeer het eens met chocoladetaart, brownies of andere desserts met chocolade.
- Noten: Dubbel bier gaat goed samen met noten, vooral geroosterde noten zoals amandelen en walnoten.
Dubbel bier heeft een geheel eigen karakter
Aan biersoorten is er geen gebrek. Dat komt voor een groot deel dankzij de innovatieve brouwers in België. Speciaalbier is in België heel gewoon. Zij hadden al snel in de gaten dat alleen maar pils drinken vrij snel kan vervelen. Echte fijnproevers houden van een witbiertje, tripel of stout op z'n tijd. Dubbel bier is ook zeer in trek. En zoals je waarschijnlijk al geraden had, is dit ook uit België afkomstig. Westmalle is de eerste die met de naam dubbel op de proppen kwam. Tegenwoordig zijn dubbel bieren een redelijk standaard onderdeel van het assortiment van een slijterij en zelfs van supermarkten.
De eigenschappen van dubbel bier
Bij bier draait het uiteindelijk allemaal om de smaak. En de smaak van dubbel bier kan gerust opvallend genoemd worden. Tegelijkertijd zit er onderling veel verschil tussen de dubbels. Hierdoor is dubbel een van de meest interessante bieren. Het is meestal lichtzoet van smaak met een relatief zachte bitterheid van hop. Dubbel slaat op het feit dat er meer graan wordt gebruikt. Hoewel dit bij lange na niet het dubbele is van enkel bier. Het alcoholpercentage van dubbel bier is ook hoger dan dat van een standaard pilsje. Dat heeft alles te maken met het feit dat er meer graan wordt gebruikt. Meestal ligt dit percentage rond de 7. Het bier is relatief donker van kleur. Door deze eigenschappen kan het bier eigenlijk het hele jaar door gedronken worden. Veel mensen associëren de zoete smaak en de donkere kleur eerder met de winter dan met de zomer. Toch zijn er redelijk wat dubbel bieren die ook zeer fris kunnen smaken.
Aan bekende dubbel bieren is er geen gebrek
Dubbelbier is een echt trappistenbier. Je hebt bekende exemplaren van La Trappe en natuurlijk Westmalle. Verder wordt het bier ook wel gemaakt door andere brouwerijen. Dat kunnen kleine, ambachtelijke brouwerijen zijn, maar ook enorme bierproducenten zoals Hertog Jan.
Donkerbruin helder bier met beige ...
Donkerbruin helder bier...
Bij Gebrek Aan Sneeuw is gebrouwen...
Bij Gebrek Aan Sneeuw i...
De Floreffe Cuvée 900 is een zach...
De Floreffe Cuvée 900 ...
De St. Martin Bruin is in 2009 bek...
De St. Martin Bruin is ...
Dieprode tot Donkerbruine Dubbel m...
Dieprode tot Donkerbrui...
- Voor 16.00u besteld = Morgen in huis
- Gratis verzending vanaf €75
- 1500+ bieren
Robijnrood tot kastanbruin Dubbel ...
Robijnrood tot kastanbr...
Kastanjebruine tot robijnrode Dubb...
Kastanjebruine tot robi...
Een kastanjebruine Dubbel van 6%. ...
Een kastanjebruine Dubb...
Cardena Dubbel is een Belgisch bie...
Cardena Dubbel is een B...
Een unieke dubbel met koffiebonen....
Een unieke dubbel met k...
...
...
Roodbruine dubbel met beige schuim...
Roodbruine dubbel met b...
Kastanjebruin tot vuurrood Dubbel ...
Kastanjebruin tot vuurr...
Kastanjebruin bier met beige schui...
Kastanjebruin bier met ...
Westvleteren 8 is een verfijnde qu...
Westvleteren 8 is een v...
Gulpener Oud Bruin, getransformeer...
Gulpener Oud Bruin, get...
Een klassiek Belgisch donker bier ...
Een klassiek Belgisch d...
Wolf 8 Dubbel 8.5% 33cl met beige ...
Wolf 8 Dubbel 8.5% 33cl...
Koperkleurige Dubbel met een romig...
Koperkleurige Dubbel me...
Lupulus Brune is een donker bier m...
Lupulus Brune is een do...
Jopen Little Brownie Bag 33cl is r...
Jopen Little Brownie Ba...
Kastanjebruin Dubbel met beige sch...
Kastanjebruin Dubbel me...
Kastanjebruine Dubbel met beige sc...
Kastanjebruine Dubbel m...
Overige categorieën in Bieren
Dubbel
De bierstijl Dubbel
Dubbel is een donker bier met voornamelijk tonen van rood fruit en karamel. Een heerlijk bier om van te genieten tijdens frisse dagen. Hellobier heeft een rijk assortiment Dubbel bieren uit binnen- en buitenland.
Waar komt Dubbel vandaan?
Dubbel bier is een traditioneel kloosterbier. Een donkere variant door de donkere mout die gebruikt wordt. De donkere mout zorgt ook voor de karameltonen omdat een deel van de suikers bij het vermouten al gekarameliseerd is.
Verwijzing van de naam Dubbel?
De naam Dubbel verwijst naar de hoeveelheid mout die gebruikt is bij het brouwen van de dubbel. De hoeveelheid mout bij een dubbel is namelijk twee keer zoveel dan bij het “gewone” oorspronkelijke bier.
Kenmerken van de Dubbel
Alcoholpercentage: 6% tot 7,5%
EBC: 40 tot 80
IBU: 15 tot 30
Foodpairing Dubbel bier
Dubbel bier is een populair Belgisch bier dat bekend staat om zijn moutige smaak en aroma. Hier zijn enkele suggesties voor het combineren van eten en drinken met Dubbel bier:
- Vleesgerechten: Dubbel bier past goed bij vleesgerechten zoals rundvlees, lamsvlees, varkensvlees en wild. De moutige smaak van het bier gaat goed samen met de hartige smaken van het vlees.
- Gegrilde gerechten: Het moutige karakter van Dubbel bier past ook goed bij gegrilde gerechten zoals hamburgers, steaks en barbecuegerechten.
- Kaas: Dubbel bier gaat goed samen met kaas, vooral kazen met een sterke smaak zoals blauwe kaas, extra belegen kaas en Goudse kaas.
- Chocolade en desserts: De moutige en zoete smaak van Dubbel bier past goed bij chocolade en desserts. Probeer het eens met chocoladetaart, brownies of andere desserts met chocolade.
- Noten: Dubbel bier gaat goed samen met noten, vooral geroosterde noten zoals amandelen en walnoten.
Dubbel bier heeft een geheel eigen karakter
Aan biersoorten is er geen gebrek. Dat komt voor een groot deel dankzij de innovatieve brouwers in België. Speciaalbier is in België heel gewoon. Zij hadden al snel in de gaten dat alleen maar pils drinken vrij snel kan vervelen. Echte fijnproevers houden van een witbiertje, tripel of stout op z'n tijd. Dubbel bier is ook zeer in trek. En zoals je waarschijnlijk al geraden had, is dit ook uit België afkomstig. Westmalle is de eerste die met de naam dubbel op de proppen kwam. Tegenwoordig zijn dubbel bieren een redelijk standaard onderdeel van het assortiment van een slijterij en zelfs van supermarkten.
De eigenschappen van dubbel bier
Bij bier draait het uiteindelijk allemaal om de smaak. En de smaak van dubbel bier kan gerust opvallend genoemd worden. Tegelijkertijd zit er onderling veel verschil tussen de dubbels. Hierdoor is dubbel een van de meest interessante bieren. Het is meestal lichtzoet van smaak met een relatief zachte bitterheid van hop. Dubbel slaat op het feit dat er meer graan wordt gebruikt. Hoewel dit bij lange na niet het dubbele is van enkel bier. Het alcoholpercentage van dubbel bier is ook hoger dan dat van een standaard pilsje. Dat heeft alles te maken met het feit dat er meer graan wordt gebruikt. Meestal ligt dit percentage rond de 7. Het bier is relatief donker van kleur. Door deze eigenschappen kan het bier eigenlijk het hele jaar door gedronken worden. Veel mensen associëren de zoete smaak en de donkere kleur eerder met de winter dan met de zomer. Toch zijn er redelijk wat dubbel bieren die ook zeer fris kunnen smaken.
Aan bekende dubbel bieren is er geen gebrek
Dubbelbier is een echt trappistenbier. Je hebt bekende exemplaren van La Trappe en natuurlijk Westmalle. Verder wordt het bier ook wel gemaakt door andere brouwerijen. Dat kunnen kleine, ambachtelijke brouwerijen zijn, maar ook enorme bierproducenten zoals Hertog Jan.