Glutenvrij
Glutenvrij speciaalbier
Glutenvrij bier is er in verschillende bierstijlen. Een ideale oplossing voor mensen met een glutenallergie die toch willen genieten van speciaalbier. Hellobier heeft een gevarieerde selectie glutenvrije bieren. Staat er op het etiket van een biertje geen allergenen vermeld, dan kun je ervan uitgaan dat er geen gluten in zit. Het vermelden van allergenen is namelijk verplicht.
Waar komt Glutenvrij bier vandaan?
Glutenvrij bier heeft niet een specifieke brouwerij of locatie waar het vandaan komt. Het is een variant op bestaande bierstijlen zoals een witbier, blond of dubbel. Wel is het van belang dat de brouwer het productieproces zorgvuldig controleert en gescheiden houdt van gluten houdende grondstoffen.
Wat zijn Gluten?
Gluten zijn natuurlijke eiwitten die voorkomen in verschillende graansoorten. 1% van de bevolking is allergisch voor Gluten. Een glutenallergie of gluten intolerantie wordt ook wel Coeliakie genoemd. Kijk voor meer informatie op gezondheidsnet.
Hoe wordt Glutenvrij bier gemaakt?
Om bier te brouwen heeft een brouwer mout nodig. Het meeste gebruikte mout is gerste- of tarwekorrels. Maar daar zitten gluten in dus is de mout niet geschikt om glutenvrij bier te brouwen. Er zijn verschillende manieren om glutenvrij bier te maken. Glutenvrij bier moet altijd onder de norm van 20 mg gluten per kg product (20 ppm) zijn.
#1 Filteren
Er is een manier om de gluten na het brouwen van het bier uit het bier te filteren. Dat levert een gluten-arm of gluten-vrij product op, afhankelijk van de keuze van de brouwer. Lees dus goed het etiket.
#2 Alternatieve moutsoorten
Een brouwer kan er ook voor kiezen om moutsoorten te gebruiken die geen gluten bevatten. Voorbeelden hiervan zijn Boekweit, Sorgum en rijst. Dit geeft extra zekerheid dat het glutenvrij is.
Hoe smaakt Glutenvrij bier?
Glutenvrij bier smaakt niet anders dan bieren met gluten. Aan het uiterlijk, de smaak, de geur en de afdronk merk je dus niet dat het glutenvrij is.
Kastanjebruin robijnrode glutenvri...
Kastanjebruin robijnrod...
Gruut Bruin Glutenvrij is een smaa...
Gruut Bruin Glutenvrij ...
Een prachtige Weizen van 5,5% maar...
Een prachtige Weizen va...
Misitig goudkleurige tripel met st...
Misitig goudkleurige tr...
Saucery is een session IPA met een...
Saucery is een session ...
Dochter van de Korenaar Passe Part...
Dochter van de Korenaar...
- Voor 16.00u besteld = Morgen in huis
- Gratis verzending vanaf €75
- 1500+ bieren
Mistig citrusgeel glutenvrij Witbi...
Mistig citrusgeel glute...
Amber Jeneverbes van Klein Duimpje...
Amber Jeneverbes van Kl...
Een andere stevige IPA van Jopen, ...
Een andere stevige IPA ...
Belgisch glutenvrij blond bier met...
Belgisch glutenvrij blo...
Amber tot koperkleurig glutenvrij ...
Amber tot koperkleurig ...
Zevenmijlslaarzen Glutenvrij is ee...
Zevenmijlslaarzen Glute...
Goudkleurige Glutenvrij Blond bier...
Goudkleurige Glutenvrij...
Helder goudgele Pils met fijne sch...
Helder goudgele Pils me...
Overige categorieën in Bieren
Glutenvrij
Glutenvrij speciaalbier
Glutenvrij bier is er in verschillende bierstijlen. Een ideale oplossing voor mensen met een glutenallergie die toch willen genieten van speciaalbier. Hellobier heeft een gevarieerde selectie glutenvrije bieren. Staat er op het etiket van een biertje geen allergenen vermeld, dan kun je ervan uitgaan dat er geen gluten in zit. Het vermelden van allergenen is namelijk verplicht.
Waar komt Glutenvrij bier vandaan?
Glutenvrij bier heeft niet een specifieke brouwerij of locatie waar het vandaan komt. Het is een variant op bestaande bierstijlen zoals een witbier, blond of dubbel. Wel is het van belang dat de brouwer het productieproces zorgvuldig controleert en gescheiden houdt van gluten houdende grondstoffen.
Wat zijn Gluten?
Gluten zijn natuurlijke eiwitten die voorkomen in verschillende graansoorten. 1% van de bevolking is allergisch voor Gluten. Een glutenallergie of gluten intolerantie wordt ook wel Coeliakie genoemd. Kijk voor meer informatie op gezondheidsnet.
Hoe wordt Glutenvrij bier gemaakt?
Om bier te brouwen heeft een brouwer mout nodig. Het meeste gebruikte mout is gerste- of tarwekorrels. Maar daar zitten gluten in dus is de mout niet geschikt om glutenvrij bier te brouwen. Er zijn verschillende manieren om glutenvrij bier te maken. Glutenvrij bier moet altijd onder de norm van 20 mg gluten per kg product (20 ppm) zijn.
#1 Filteren
Er is een manier om de gluten na het brouwen van het bier uit het bier te filteren. Dat levert een gluten-arm of gluten-vrij product op, afhankelijk van de keuze van de brouwer. Lees dus goed het etiket.
#2 Alternatieve moutsoorten
Een brouwer kan er ook voor kiezen om moutsoorten te gebruiken die geen gluten bevatten. Voorbeelden hiervan zijn Boekweit, Sorgum en rijst. Dit geeft extra zekerheid dat het glutenvrij is.
Hoe smaakt Glutenvrij bier?
Glutenvrij bier smaakt niet anders dan bieren met gluten. Aan het uiterlijk, de smaak, de geur en de afdronk merk je dus niet dat het glutenvrij is.