Tripel
De bierstijl Tripel
Tripel is een erg populaire bierstijl met een rijke historie. Van oorsprong een Belgisch bier maar tegenwoordig door veel brouwerijen gebrouwen uit binnen- en buitenland. Vele soorten Tripels maakt een rijk aanbod aan de bierstijl Tripel. Ook bij Hellobier een ruim assortment Tripels.
Waar komt Tripel vandaan?
Tripel is een bier in de Belgische Abdijtraditie. In 1935 voor het eerst op de markt gebracht door Westmalle. In de reeks Abdijbieren behoort Tripel tot de blondkleurige bieren.
Verwijzing van de naam Tripel?
Dubbel, Tripel en Quadrupel zijn bekend in de bierwereld. De term Tripel verwijst naar de hoeveelheid mout er is gebruikt in het recep.t Een Tripel heeft een hogere moutstort dan een Dubbel en Enkel.
Kenmerken van de Tripel
Alcoholpercentage: 7,5% tot 9,5%
EBC: 10 tot 25
IBU: 15 tot 40
Welk glas past het beste bij een Tripel?
Voor de abijdbieren is het kelkglas ontworpen. Met een breed oppervlakte van het glas bereiken de aroma's van de abdijbieren je neus bij iedere slok. De breede oppervlakte van het bier ligt bedekt met een bescheiden schuimkraag die de aroma's beschermt.
Biercategorie Blond en Krachtig
Tripel behoort tot de biercategorie Blond en Krachtig. Stevig blonde bieren, bitter en bruisend karakter.
Foodpairing Tripel Bier
Tripel bier is een sterker en complexer Belgisch bier met een zoete, fruitige smaak en een licht bittere afdronk. Hier zijn enkele suggesties voor het combineren van eten en drinken met Tripel bier:
- Pittige gerechten: Tripel bier gaat goed samen met pittige gerechten zoals Thaise en Indiase gerechten. De fruitige en zoete smaken in het bier helpen om de hitte van het gerecht te verzachten.
- Kaas: Tripel bier past goed bij een verscheidenheid aan kazen, waaronder zachte kazen zoals Brie en Camembert, maar ook harde kazen zoals Cheddar en Gouda. De zoete en fruitige smaken van het bier passen goed bij de zoute en hartige smaken van de kaas.
- Zeevruchten: Tripel bier past goed bij zeevruchten zoals mosselen, oesters en garnalen. De fruitige smaak van het bier past goed bij de frisse en ziltige smaken van de zeevruchten.
- Wit vlees: Tripel bier gaat goed samen met wit vlees zoals kip en kalkoen. De zoete en fruitige smaken van het bier passen goed bij de milde smaak van het vlees.
- Desserts: Tripel bier past goed bij zoete desserts zoals vanille-ijs en chocoladetaart. De zoete en fruitige smaken van het bier passen goed bij de rijke en zoete smaken van de desserts.
De verrassende smaken van een lekkere tripel
Tripels behoren ook in Nederland inmiddels tot het standaard aanbod van bieren. Het leuke aan dit type bier is dat er onderling erg veel verschil in smaak is. De ene tripel kan een geheel andere smaak hebben dan de andere. Dat geldt eigenlijk ook voor de kleur. Tripels zijn meestal redelijk licht, maar kunnen ook amberkleurig zijn. Kenmerkend aan een tripel is dat een zwaar bovengistend bier is. Vaak is er ook sprake van hergisting op de fles. Waar de naam tripel vandaan komt is niet helemaal duidelijk. De term is al behoorlijk oud, maar werd pas in de jaren '50 echt gebruikt. Westmalle kwam met een eigen tripel. Deze naamgeving werd uiteindelijk overgenomen door andere bierbrouwers. Tripel slaat terug op de kracht van het bier, zowel in smaak als het alcoholpercentage.
De smaak van tripel
Tripels hebben niet één kenmerkende smaak. Elke tripel is anders. De smaak is meestal wel hoppig en moutig. Tripels zijn hierdoor relatief bitter. Een andere eigenschap van tripels is het hoge alcoholpercentage. Deze ontstaat gedeeltelijk door het langere gistingsproces en de hogere hoeveelheid graan die wordt gebruikt. Veel brouwers voegen daarnaast suiker toe aan hun tripel. En dat zorgt ervoor dat het alcoholpercentage omhoog gaat. Tripels hebben over het algemeen een hoger koolzuurgehalte dan andere bieren.
De beste tripel bieren online bestellen
Er worden heel wat lekkere tripels gebrouwen. En dankzij Hellobier kun je er erg veel thuis laten bezorgen. Een Westmalle Tripel, een La Trappe Tripel of een Rabauw Tripelende Landloper gaan er altijd wel in. Van het beste tripel bier kun je een tijdje genieten. Het is dus geen bier dat je zo even achterover moet slaan. De smaak is complex en heeft veel diepgang. Het is een bier voor de echte levensgenieter.
Okergele tripel met stevige schuimkraag en een alcoholpercentage van 8%. Fruitige tonen van perzik en abrikoos in de geu...
Okergele tripel met stevi...
La Débauche Samhain 10 is een krachtige imperial stout die de duisternis van de winter omarmt met zijn diepe en intense...
La Débauche Samhain 10 i...
Oranjekleurige Tripel met fijne schuimkraag en een alcoholpercentage van 8,1%. Fruitig in de smaak door gebruik van sina...
Oranjekleurige Tripel met...
Citruskleurige Tripel met stevige schuimkraag en een alcoholpercentage van 8%. Doordat het bier gedryhopt is zijn de aro...
Citruskleurige Tripel met...
Overige categorieën in Bieren
Tripel
De bierstijl Tripel
Tripel is een erg populaire bierstijl met een rijke historie. Van oorsprong een Belgisch bier maar tegenwoordig door veel brouwerijen gebrouwen uit binnen- en buitenland. Vele soorten Tripels maakt een rijk aanbod aan de bierstijl Tripel. Ook bij Hellobier een ruim assortment Tripels.
Waar komt Tripel vandaan?
Tripel is een bier in de Belgische Abdijtraditie. In 1935 voor het eerst op de markt gebracht door Westmalle. In de reeks Abdijbieren behoort Tripel tot de blondkleurige bieren.
Verwijzing van de naam Tripel?
Dubbel, Tripel en Quadrupel zijn bekend in de bierwereld. De term Tripel verwijst naar de hoeveelheid mout er is gebruikt in het recep.t Een Tripel heeft een hogere moutstort dan een Dubbel en Enkel.
Kenmerken van de Tripel
Alcoholpercentage: 7,5% tot 9,5%
EBC: 10 tot 25
IBU: 15 tot 40
Welk glas past het beste bij een Tripel?
Voor de abijdbieren is het kelkglas ontworpen. Met een breed oppervlakte van het glas bereiken de aroma's van de abdijbieren je neus bij iedere slok. De breede oppervlakte van het bier ligt bedekt met een bescheiden schuimkraag die de aroma's beschermt.
Biercategorie Blond en Krachtig
Tripel behoort tot de biercategorie Blond en Krachtig. Stevig blonde bieren, bitter en bruisend karakter.
Foodpairing Tripel Bier
Tripel bier is een sterker en complexer Belgisch bier met een zoete, fruitige smaak en een licht bittere afdronk. Hier zijn enkele suggesties voor het combineren van eten en drinken met Tripel bier:
- Pittige gerechten: Tripel bier gaat goed samen met pittige gerechten zoals Thaise en Indiase gerechten. De fruitige en zoete smaken in het bier helpen om de hitte van het gerecht te verzachten.
- Kaas: Tripel bier past goed bij een verscheidenheid aan kazen, waaronder zachte kazen zoals Brie en Camembert, maar ook harde kazen zoals Cheddar en Gouda. De zoete en fruitige smaken van het bier passen goed bij de zoute en hartige smaken van de kaas.
- Zeevruchten: Tripel bier past goed bij zeevruchten zoals mosselen, oesters en garnalen. De fruitige smaak van het bier past goed bij de frisse en ziltige smaken van de zeevruchten.
- Wit vlees: Tripel bier gaat goed samen met wit vlees zoals kip en kalkoen. De zoete en fruitige smaken van het bier passen goed bij de milde smaak van het vlees.
- Desserts: Tripel bier past goed bij zoete desserts zoals vanille-ijs en chocoladetaart. De zoete en fruitige smaken van het bier passen goed bij de rijke en zoete smaken van de desserts.
De verrassende smaken van een lekkere tripel
Tripels behoren ook in Nederland inmiddels tot het standaard aanbod van bieren. Het leuke aan dit type bier is dat er onderling erg veel verschil in smaak is. De ene tripel kan een geheel andere smaak hebben dan de andere. Dat geldt eigenlijk ook voor de kleur. Tripels zijn meestal redelijk licht, maar kunnen ook amberkleurig zijn. Kenmerkend aan een tripel is dat een zwaar bovengistend bier is. Vaak is er ook sprake van hergisting op de fles. Waar de naam tripel vandaan komt is niet helemaal duidelijk. De term is al behoorlijk oud, maar werd pas in de jaren '50 echt gebruikt. Westmalle kwam met een eigen tripel. Deze naamgeving werd uiteindelijk overgenomen door andere bierbrouwers. Tripel slaat terug op de kracht van het bier, zowel in smaak als het alcoholpercentage.
De smaak van tripel
Tripels hebben niet één kenmerkende smaak. Elke tripel is anders. De smaak is meestal wel hoppig en moutig. Tripels zijn hierdoor relatief bitter. Een andere eigenschap van tripels is het hoge alcoholpercentage. Deze ontstaat gedeeltelijk door het langere gistingsproces en de hogere hoeveelheid graan die wordt gebruikt. Veel brouwers voegen daarnaast suiker toe aan hun tripel. En dat zorgt ervoor dat het alcoholpercentage omhoog gaat. Tripels hebben over het algemeen een hoger koolzuurgehalte dan andere bieren.
De beste tripel bieren online bestellen
Er worden heel wat lekkere tripels gebrouwen. En dankzij Hellobier kun je er erg veel thuis laten bezorgen. Een Westmalle Tripel, een La Trappe Tripel of een Rabauw Tripelende Landloper gaan er altijd wel in. Van het beste tripel bier kun je een tijdje genieten. Het is dus geen bier dat je zo even achterover moet slaan. De smaak is complex en heeft veel diepgang. Het is een bier voor de echte levensgenieter.