Getest: BrewMonk brouwketel
Wanneer je dol bent op speciaalbier zijn je weekenden gevuld met brouwerijbezoekjes, proefplankjes in een brewpub, shoppen bij een bierwinkel en af en toe een brouwseltje maken. Normaal gesproken gebruiken wij daar ‘gewoon’ onze potten en pannen voor, maar we mochten deze keer eens de Brew Monk testen. Dus dat hebben we gedaan, en dit zijn onze bevindingen.
De Brew Monk is een alles en één brouwsysteem. Je kunt er dus in maischen, filteren en koken in één. Dat komt omdat er twee verschillende hitte elementen in zitten met elk hun eigen vermogen. Een laag vermogen om rustig te kunnen verwarmen tussen de maischstappen, en een met 2500W voor een mooie en rollende kook. We gingen 30L wort maken, en dat ging hartstikke prima! Het digitale display gaf duidelijk weer bij welke temperatuursstap we waren zodat er genoeg tijd was om tussendoor een lekker biertje te proeven :)
Door de dikke bodemplaat is er ook niks aangekoekt, dit schijnt bij andere brouwsystemen nog weleens voor te komen.
Geen aparte filterkuip nodig
Tijdens het filteren werkte we voor het eerste met de telescopisch verstelbare filterschijven, hierdoor hadden we geen aparte filterkuip meer nodig en dat scheelde echt een hoop gedoe! Iedereen die weleens brouwt weet natuurlijk wat voor bende dat kan geven, en dan vooral tijdens het filteren. Met de filterschijven kun je snel en netjes werken. Superfijn!
Korte opwarmtijden
Na het filteren was de wort binnen no-time aan de kook gebracht en ook het koelen ging als een speer. Het duurde ongeveer een dikke 20 minuten voordat onze wort op de juiste temperatuur was. Thanks hellobier.nl dat we de Brew Monk mochten testen, het was een groot plezier om te kunnen brouwen met deze alles in 1 brouwketel.
Uiteindelijk is het een super lekker biertje geworden, zie hier het resultaat!