Het beste bier voor bij de barbecue
Speciaalbier en barbecue is een populaire combinatie in de zomer. Veel keus uit soorten vlees, vis en vegetarisch en natuurlijk ook veel keus uit speciaalbier. Maar wat is nu de ideale combinatie tussen speciaalbier en barbecue. Dat kan natuurlijk persoonlijk erg verschillen maar de kenners van Hellobier geven je een aantal tips.
Opbouw van speciaalbierselectie
Het is leuk om verschillende speciaalbieren tijdens een barbecue te nuttigen. En ook bij de variatie van de bierselectie geven we je graag als tip dat je niet te zwaar moet kiezen. Begin dus met een relatief laag alcoholisch speciaalbier en bouw het op naar een wat zwaarder speciaalbier.
Smaakverschillen in je speciaalbierselectie
Binnen de gerechten op de barbecue varieer je wellicht met veel smaakverschillen tussen zoet, zuur, bitter, zout en umami. Ook deze variatie kun je toepassen op je selectie speciaalbieren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen om te starten met een fris witbier of een zurige bier.
Vijf bierstijlen die bij de barbecue passen
Saison bij de barbecue
Een minder bekende bierstijl maar zeker te adviseren bij een barbecue is een Saison. Van oorsprong een Zuid-Belgische bierstijl. Kenmerken zijn laag alcoholisch, lichtfruitige smaak en droge afdronk. Ideaal speciaalbier om je barbecue mee te beginnen. Ander woord voor Saison is Farmhouse Ale
Bekijk ons Saison en Farmhouse ale assortiment
Zuur bier bij de barbecue
Voor de fijnproevers die houden van uitgesproken smaken raden we ook een zuur bier aan. Denk aan een Geuze of een ander Lambic bier. Ook zou je een sour met fruittoevoegingen kunnen proeven.
Bekijk ons zure bieren en wilde vergisting assortiment
India Pale Ale bij de barbecue
Ipa is misschien wel de meest populaire bierstijl voor bij een barbecue. En binnen de bierstijl IPA kun je dan ook nog flink variëren. Denk aan een session IPA om de barbecue te beginnen, een klassieke IPA tussendoor en een Double of Triple IPA als afsluiter.
Tripel bij de barbecue
Een klassieke bierstijl die goed te combineren is met barbecue is de Tripel. Stevige kruidige smaak en gaat al eeuwenlang mee in de bierhistorie. Blijft een populaire bierstijl om te drinken
Zwaar donker bier bij de barbecue
Zwaar donker bier is een algemene bierbenaming. Wat betreft specifieke bierstijlen adviseren we dan eigenlijk twee verschillende bierstijlen.
Quadrupel bij de barbecue
Ook een klassieke Belgische bierstijl, de Quadrupel. Kastanjebruin tot Robijnrood van kleur met tonen van rood fruit en karamel. Quadrupel is een ideale afsluiter voor de barbecue.
Bekijk ons Quadrupel assortiment
Stout bij de barbecue
Houd je van meer gebrande tonen dan is een stout een aanrader om je barbecue mee af te sluiten. Volmondig van smaak, tonen van koffie, drop en laurier en soms ook nog romig als het een milk stout is. Wil je het wat steviger aanpakken dan kun je kiezen voor een (Russian) Imperial Stout.