Voor 16.00u besteld = Morgen in huis
Gratis verzending vanaf €75
1500+ bieren
0
Voor 16.00u besteld = Morgen in huis
Gratis verzending vanaf €75
1500+ bieren

Door Rik, 7 oktober 2024

Muifelbrouwerij – Proef de smaak van Brabantse passie!

Muifelbrouwerij uit Oss heeft zich ontwikkeld tot een begrip in de wereld van speciaalbier. Wat begon als een hobby van oprichter Martin Ostendorf, is uitgegroeid tot een volwaardige brouwerij die bieren brouwt met karakter, smaak en liefde voor het vak. In dit artikel duiken we in het verhaal van de brouwerij, hun passie voor bier en hun populaire bieren, die je eenvoudig kunt bestellen via Hellobier.

De geschiedenis van muifelbrouwerij

Muifelbrouwerij werd in 2006 opgericht door Martin Ostendorf, destijds nog een hobbybrouwer die in zijn vrije tijd experimenteerde met verschillende bierstijlen. Al snel groeide zijn passie voor bier, en na jaren van brouwen bij verschillende Nederlandse brouwerijen besloot Martin in 2015 zijn vaste baan in de farmaceutische industrie op te zeggen om zich volledig op het brouwen te richten. Dankzij een succesvolle crowdfunding in 2018 kon Muifelbrouwerij haar eigen brouwinstallatie opzetten in Oss.

Vandaag de dag brouwt Muifelbrouwerij verschillende bieren in hun eigen ketels, die via slijterijen, webshops en speciaalbiercafés door het hele land te verkrijgen zijn. Muifel staat bekend om hun eigenwijze, smaakvolle bieren die zowel beginnende als ervaren bierdrinkers weten te verrassen.

Het team en de filosofie

Het team achter Muifelbrouwerij bestaat uit bierliefhebbers die allemaal hun passie voor bier hebben omgezet in vakmanschap. Wat begon als een hobby voor Martin, is uitgegroeid tot een professioneel team dat de waarden van ambacht, kwaliteit en eigenzinnigheid hoog in het vaandel heeft staan. De missie van de brouwerij is om "proefbare topkwaliteit, gebrouwen voor en door liefhebbers" te leveren, en dat proef je in elk glas Muifelbier.

Of je nu een doorgewinterde bierliefhebber bent of net begint met het ontdekken van speciaalbier, Muifelbrouwerij heeft voor elk wat wils. Hun unieke benadering van brouwen zorgt ervoor dat elk bier een unieke smaakbeleving biedt.

De Bieren van muifelbrouwerij

Muifelbrouwerij staat bekend om hun brede scala aan speciaalbieren, van krachtige, donkere bieren tot lichtere, verfrissende stijlen. Hier zijn enkele van hun meest geliefde bieren:

  • Muifel Zuster Agatha: Een krachtige quadrupel, die met zijn diepe en complexe smaken van karamel en gedroogd fruit een favoriet is onder de liefhebbers van zware bieren. Dit bier is perfect voor de koudere maanden of voor een moment van rust en genieten.

  • Muifel D'n Ossebock: Een traditionele bock met een volle smaak en subtiele moutige zoetheid.

  • Muifel Bierpakket: Wil je meerdere bieren van Muifel proberen? Met het Muifel Bierpakket kun je een selectie van hun beste bieren proeven. Dit pakket is ideaal als cadeau of om zelf te ontdekken wat Muifelbrouwerij te bieden heeft.

Met hun uitgebreide assortiment is Muifelbrouwerij een favoriet bij elke speciaalbierliefhebber. Bekijk hun volledige assortiment op Hellobier.

Innovatie en groei

Muifelbrouwerij blijft groeien, niet alleen in populariteit maar ook in de omvang van hun brouwerij. Sinds 2018 brouwen ze hun bieren in eigen ketels op de Vikingenweg in Oss. Hier worden wekelijks nieuwe brouwsels gemaakt, geproefd en beoordeeld om de hoogste kwaliteit te garanderen. Dit jaar lanceerde Muifel zelfs hun eigen bierfestival, het Speciaalbierfestival Oss, wat een groot succes was en gepland staat voor een nieuwe editie in 2025.

Met hun unieke stijl en constante innovatie blijft Muifelbrouwerij grenzen verleggen en nieuwe fans winnen. Volg hun avonturen en blijf op de hoogte van nieuwe releases en evenementen via hun website of sociale media.

Bezoek Muifelbrouwerij

Hoewel Muifelbrouwerij bekend staat om hun grote productiecapaciteit, blijft hun passie voor ambachtelijk brouwen centraal staan. Wil je meer weten over hun brouwproces of de bieren zelf proeven? Muifel organiseert regelmatig proeverijen en rondleidingen waar je een kijkje achter de schermen kunt nemen en hun bieren van dichtbij kunt ontdekken. Een bezoek aan de brouwerij is de perfecte gelegenheid om de unieke sfeer van deze Brabantse brouwerij te ervaren.

Bestel Muifelbieren online

Ben je benieuwd naar de bieren van Muifelbrouwerij? Je kunt hun heerlijke bieren eenvoudig online bestellen via Hellobier. Of je nu gaat voor een losse fles Muifel Zuster Agatha of een compleet Muifel Bierpakket, bij Hellobier heb je een ruime keuze aan Muifelbieren om thuis van te genieten.

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »