Voor 16.00u besteld = Morgen in huis
Gratis verzending vanaf €75
1500+ bieren
0
Voor 16.00u besteld = Morgen in huis
Gratis verzending vanaf €75
1500+ bieren

Door Rik, 12 september 2024

Ontdek de passie van Brouwerij Berging: Van ambacht tot innovatie

Als je op zoek bent naar unieke, ambachtelijke speciaalbieren, dan is Berging Brouwerij een naam die je niet mag missen. Deze creatieve brouwerij uit Purmerend heeft in korte tijd een sterke reputatie opgebouwd met hun innovatieve bieren en vakmanschap. In dit artikel duiken we dieper in de wereld van Berging Brouwerij, van hun passie voor bier tot hun unieke producten die je kunt proeven via Hellobier.

1. De Oorsprong van Berging Brouwerij

Berging Brouwerij begon in 2013 toen vier vrienden met een gedeelde passie voor bier besloten hun hobby naar een hoger niveau te tillen. De naam 'Berging' verwijst naar de plaats waar hun avontuur begon: de berging waar ze hun eerste batches brouwden. Wat begon als een kleine thuisbrouwerij is uitgegroeid tot een volwaardige, professionele brouwerij met een breed assortiment aan speciaalbieren. De missie van de brouwerij is helder: kwalitatieve en verrassende bieren creëren die zowel de ervaren bierliefhebber als de nieuwsgierige beginner weten te verrassen.

Meer over de oorsprong en het verhaal van Berging Brouwerij lees je op hun officiële website.

2. Het Team Achter Het Succes

Een goed team is de drijvende kracht achter elk succes, en dat geldt zeker voor Berging Brouwerij. Het team bestaat uit mensen met diverse achtergronden, maar met een gedeelde passie voor het brouwen van uniek bier. Onder leiding van meesterbrouwer Bob en een gepassioneerd team wordt er constant geëxperimenteerd met nieuwe smaken en technieken. Dit zorgt ervoor dat Berging niet alleen lokaal een favoriet is, maar ook op nationaal niveau steeds meer aandacht trekt.

Maak kennis met het volledige team van Berging via hun website.

3. De Bieren van Berging

Berging Brouwerij staat bekend om hun innovatieve en uitgesproken bieren. Of je nu een fan bent van lichte, verfrissende bieren of juist van zware, complexe smaken, Berging heeft iets voor elke bierliefhebber. Hier zijn een paar van hun meest populaire bieren:

  • Berging TR24 Tripel Sec Infused Tripel: Een kruidige Tripel met een unieke twist. Het is een heerlijk vol bier met een mooie balans tussen moutige zoetheid en hopbitterheid.

  • Berging DS24 Bourbon Infused Dry Stout: Voor de liefhebbers van donkere bieren is de Stout van Berging een absolute aanrader. Deze rijke stout biedt diepe smaken van chocolade en koffie, perfect voor de koudere dagen.

  • Berging BW24 Cognac Infused Barley Wine: Dit zware bier is een traktatie voor de doorgewinterde bierliefhebber. De sterke, zoete moutsmaken maken het een ideaal bier om van te nippen op een gezellige avond.

De veelzijdigheid van Berging Brouwerij betekent dat er voor iedereen wel iets te vinden is. Of je nu een fan bent van hoppige IPA’s of rijke stouts, Berging heeft het in huis.

4. Innovatie en Experimenteren

Een van de meest interessante aspecten van Berging Brouwerij is hun constante drang om te innoveren. Ze experimenteren niet alleen met verschillende hopsoorten en giststammen, maar spelen ook met vatrijping en bijzondere ingrediënten zoals kruiden en fruit. Deze experimentele benadering heeft geleid tot enkele zeer verrassende limited edition bieren die elke bierproeverij naar een hoger niveau tillen.

Wil je weten wat er nieuw is bij Berging? Volg hun Instagram voor updates over de nieuwste releases en proefavonden.

5. Bezoek de Brouwerij

Benieuwd hoe al deze geweldige bieren worden gemaakt? Berging Brouwerij biedt regelmatig rondleidingen aan waarbij je een kijkje kunt nemen achter de schermen. Je krijgt de kans om het brouwproces van dichtbij te zien en natuurlijk een aantal van hun bieren te proeven. Het is een perfecte activiteit voor een gezellige dag uit met vrienden of familie.

Voor meer informatie over rondleidingen en evenementen, bezoek hun website.

6. Bestel Berging Bieren Online

Heb je geen tijd om langs de brouwerij te gaan, maar wil je toch genieten van hun fantastische bieren? Dan kun je eenvoudig de bieren van Berging online bestellen via Hellobier. Hellobier biedt een breed scala aan Berging bieren, zodat je altijd je favoriet in huis kunt halen of nieuwe smaken kunt ontdekken.

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »