Voor 16.00u besteld = Morgen in huis
Gratis verzending vanaf €75
1500+ bieren
0
Voor 16.00u besteld = Morgen in huis
Gratis verzending vanaf €75
1500+ bieren

Door Job Nijhoff, 17 september 2019

Wat zijn de kenmerken van de bierstijl Saison?

Speciaalbieren zijn er in vele varianten. En iedere variant behoort tot een bepaalde biercategorie. En onder deze biercategoriën vallen weer diverse biertypen. Vanuit Hellobier.nl delen we graag met je de kenmerken van de specifieke biertypen. De kenmerken van de bierstijl Saison hebben we voor je opgesomd.

Kenmerken van een speciaalbier

Speciaalbieren zijn te herkennen door een aantal specifieke kenmerken. De kenmerken die we van Saison gaan beschrijven zijn:

 

Kenmerken van een Saison

  • Bovengistend of ondergistend
  • Bovengistend
  • Alcoholpercentage
  • 3,5 tot 7,5%
  • EBC, European Brewery convention
  • 10 tot 30
  • EBU, European Bitterness Unit
  • 15 tot 40
  • Kleur
  • Blond tot Amber
  • Helderheid
  • Tweeschijn tot Helder
  • Schuim
  • Romig, filmend
  • Body
  • dun tot medium tot hoog
  • Herkomst
  • Van oorsprong komt deze bierstijl uit België. In de wintermaanden door boeren gebrouwen om in de daarop volgende zomer als dorstlesser voor de seizoensarbeiders te nuttigen. Van oorsprong een laag alcoholisch bier omdat de arbeiders nog wel in staat moesten zijn om te werken.

Wat is een Saison?

De afkortingen EBC en IBU/EBU

Verschil tussen bovengistend en ondergistend

Verschil tussen abdij- en trappistenbier

Op welke temperatuur kun je dit bier het beste drinken?

Bieren hebben verschillende ideale drinktemperaturen. Te koud kan betekenen dat je de complexe smaken van een bier niet ontdekt. Te warm van drinktemperatuur kan betekenen dat je het speciaalbier moeilijk wegdrinkt. Lees in deze blog de meer over drinktemperaturen"

 

Hoe proef je bier?

 

Zelf een Saison pakket samenstellen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »