Speciaalbieren bierpakket oktober 2016
Arend Dubbel Herkomst: Herzele, België Karakteristiek bruin bier met een volle moutige smaak. Deze dubbel is niet zo zoet als wat je van menig dubbel verwacht door zijn hopbitterheid die de caramelsmaak minder sterk maakt. De sterke afdronk van de Arend Dubbel blijft achter in de keel hangen. Brouwerij de Ryck wordt 4 generaties na zijn ontstaan nog altijd geleid door een nakomeling van familie de Ryck, An de Ryck. Omdat zij veel respect heeft voor haar overgrootvader als oprichter heeft ze besloten om alle bieren onder de naan “Arend” te brouwen. Het bier bevat een alcoholpercentage van 6,5%. Advies serveertemperatuur: 6 à 8 graden.
BB16: Oak aged Bockbier Herkomst: Purmerend, Nederland Primeur, het bier was nog warm toen we het binnen kregen. We gingen dit bier proeven met een bockbier in ons achterhoofd. Echter ontdekten we een flipperkast in onze mond van mooie uitspattende smaken van drop, laurier en cacao. Dit bier vinden we behoren tot de stoutbieren en wij zijn er trots op dat het in ons pakket zit. Dus heren van Brouwerij Berging, goed werk het is weer gelukt. Dit bier bevat een alcoholpercentage van 6,5%. Advies serveertemperatuur: +/- 15 graden(zeker niet te koud).
Brunehaut Biologisch Wit Herkomst: Brunehaut, Nederland Bijzonder aan dit witbier is de geur. De glutenvrije brouwerij van Brunehaut beschrijft de geur als fris, zacht en fluweel. Wij zijn echter van mening dat we een stalgeur herkennen met daarnaast een droogstaande vijver met dooie vissen. Schrik niet, dit klinkt niet uitnodigend maar wat wij uniek vinden aan dit bier is dat het bier zowel glutenvrij als biologisch is gebrouwen. Echter is de smaak soepel zonder al te veel bittersmaak. Durf jij dit biertje te drinken? Zo niet, lees het receptuur. Het bier bevat een alcoholpercentage van 5,5%. Advies serveertemperatuur: 6 graden.
Princesse D´oranjeboom Saison Herkomst: Breda, Nederland Zoals de kleur doet denken aan karamel herken je dit ook in de neus en smaak. De ronde smaak wordt compleet gemaakt door tonen van zoethout en koriander en is sympathiek in zijn bitterheid. Dit bier is ontstaan als een ode aan Anne van Hanover, Prinses van Oranje Nassau. Bierspecialisten hebben het voor elkaar gekregen om dit bier te brouwen door een teruggevonden origineel recept. Dit bier bevat een alcoholpercentage van: 5,6%. Advies serveertemperatuur: 8 tot 12 graden.
Paljas Saison Herkomst: Zeebrugge, België Dit troebele Saison bier heeft smaken van koriander en citrus. Het enthousiasme voor Paljas is met dit biertje weer bevestigd. Die straatclown flikt het weer. Mooi rond mondgevoel en de smaak komt stevig binnen maar is ook snel weer weg. Een klein hopbelletje blijft wel even achter. Kortom, lekker doordrinkbare Saison. De Paljas Saison bevat een alcoholpercentage van 6%. Advies serveertemperatuur: 5 graden.
Ename Tripel Herkomst: Oudenaarde, België Tripel met een stevige schuimkraag afkomstig van brouwerij Roman in het hard van de Vlaamse Ardennen. Een mooi gebalanceerd bier zonder uitschieters naar specifieke smaken. Dit maakt het bier geweldig mooi. De historie van dit bier gaat terug tot in het jaar 1063 toen daar de abdij werd gesticht. Helaas zijn er op dit moment alleen nog ruïnes van de abdij over dankzij de Franse Revolutie. Maar het bier is daarmee gelukkig niet verdwenen maar wordt met passie gebrouwen door de brouwerij. Het bier bevat een alcoholpercentage van 8,5%. Advies serveertemperatuur: 6 graden.
Ciney Blond Herkomst: Waarloos, België De kleur van goud en de geur van koper is een ijzersterke beschrijving van dit bier. Licht zuurtje is hier van toepassing in zowel de smaak als geur. Door blind te proeven met gesloten ogen herkennen wij wilde spinazie. Dit hopbitter blondje komt van de Alken-Maes groep. Het bier bevat een alcoholpercentage van 7%. Advies serveertemperatuur: 5 à 7 graden
Bush Amber Herkomst: Pipaix, België Het sterkste bier van België van de oudste brouwerij van Wallonië. Maar niet qua smaak. Bij dit cognackleurig biertje zijn het de tonen van honing die zich meteen ontwikkelen in de neus. In de smaak herken je de zoete smaak van zoethout. Het smakenpallet wordt compleet gemaakt door geroosterde noten. Maar wees gerust als je een notenallergie hebt, ze zitten er niet in. Door de zoete kenmerken wordt het alcoholpercentage een beetje vergeten. Maar liefst 12%. Advies serveertemperatuur: 7 graden.