Geslaagde proeverijles bij Indoorski Den Bosch!

Speciaalbier en een activiteitBier en skiën is toch een perfecte combinatie? Dat vonden wij dus ook! Afgelopen zondag 28 oktober hadden wij samen met Indoorski Den Bosch een proeverij-les georganiseerd. Indoorski Den Bosch is gevestigd in het stadion van FC Den Bosch, de Vliert. Aan de korte zijde van het stadion onder de tribunes volgen wintersporters, scholieren en andere geïnteresseerden dagelijks skilessen van verschillende ski instructeurs.

In onze eigen stad dus voor ons lekker in de buurt en met de koeltonnen was het makkelijk om de speciaalbieren aan de groep te presenteren.

Maar wat houdt een proeverijles precies in?

Bierproeverij Hellobier bij Indoorski Den BoschSkiles

Aan de buitenkant van het stadion zie je het niet maar zodra je binnenloopt stap je een skihut binnen waar aan weerszijde een soort lopende band staat. Op deze band kan men skiles volgen. Door de helling in de band blijf je ongeveer op dezelfde plek skiën en met de spiegel voor je en instructies van de skileraar kun je zien of je houding goed is tijdens het skiën. De proeverij les start met 1 uur ski les, deze les wordt gegeven door gediplomeerde ski instructeurs van Indoorski Den Bosch. Tijdens deze les leer je de juiste techniek voor op de skipiste. Door vallen en opstaan wordt je klaargestoomd voor de wintersport. Na een uur skiën mag je gaan genieten van een welverdiende speciaalbier proeverij georganiseerd door ons!

Bierproeverij

We zijn onze eerste proeverij-les begonnen met 11 deelnemers. Voor allen de eerste keer dat ze een bezoek brachten aan Indoorski Den Bosch en van Hellobier.nl hadden ze ook nog niet allemaal gehoord. Nadat ze allemaal een uur lang hadden geskied konden ze binnen in de après-skihut gaan genieten van de door ons geselecteerde speciaalbieren.

Bierproeverij Hellobier Indoor SkiDit keer hadden wij gekozen voor 3 speciaalbieren waarbij we, met een knipoog, bij elk bier een link naar wintersport konden maken.

De selectie bieren

  • Weizen van Brothers in Law(ine)
  • Dubbel van Rosmalla(t)
  • Tripel van BERGing brouwerij

Een selectie speciaalbieren waarbij we met smaak en alcohol de proeverij opbouwen. Meer tips over een bierproeverij kun je in een andere blog van ons vinden. Bij ieder bier vertelde we  het verhaal achter de brouwerij en de bierstijl. We verklapte niet waar het bier naar moest smaken omdat we bij ieder bier een proefformulier uitdeelde zodat iedereen het bier naar eigen smaak kon beoordelen.

Wat vond men ervan?

Hellobier bierproeverij Indoor Ski Den BoschDe door ons gekozen speciaalbieren werden goed ontvangen en de groep was enthousiast over zowel het skiën als over de proeverij. Een leerzame skiles gevolgd door een bierproeverij waarbij het verhaal achter het bier en de brouwer werd gedeeld. Het bier werd ook aandachtig geproefd in plaats van dat het zonder na te denken werd opgedronken.

Tussendoor legden we aan de hand van een proef het verschil uit tussen de basissmaken en aroma’s. Dit vond men zeer verrassend en interessant om uitgelegd te krijgen.

Wij vonden het ook zeker een geslaagde dag en hebben daarom samen met Rob van Indoorski Den Bosch meteen een volgende datum vast gelegd. 17 maart is onze volgende proeverij-les, het duurt nog eventjes maar vergeet het vooral niet te noteren in je agenda;)! Je kunt je alvast aanmelden bij Indoorski Den Bosch

Nieuwe datum bekend: 17 maart 2019

Op 17 maart gaat er nog een proeverijles plaatsvinden. Je kunt je hiervoor opgeven via het inschrijfformulier van Indoorski Den Bosch. Dit keer een iets andere insteek wat betreft de speciaalbieren. Je krijgt vier verschillende speciaalbieren ingeschonken in iets mindere hoeveelheid. Hierdoor wordt de variatie van het proeven van speciaalbier groter. Maar welke speciaalbieren het zijn dat verklappen we natuurlijk nog niet.

De kosten voor de skiles en bierproeverij samen zijn €32,50.

Tot 17 maart.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *