Online bierproeverij BusinessCom

Leuk dat je deelneemt aan de online bierproeverij van BusinessCom. Je hebt een bierpakket ontvangen met 4x 2 dezelfde bieren. Deze bieren gaan live geproefd en besproken worden op 21 april. Op deze pagina vind je alvast meer informatie over de bieren, brouwerijen en andere bierweetjes.

De bierselectie

De selectie bieren is zorgvuldig uitgekozen en bestaat uit:

Viven – Champagner Weisse
Brouwerij Breugem – Lentekus
Brouwerij ‘t Meuleneind – Klockdown Dubbel
Muifel Brouwerij – Zuster Agatha

Bierbeschrijvingen

De bieren staan beschreven in de volgorde waarin ze geproefd gaan worden.

 

Viven Champagner Weisse
Herkomst: Sijsele, België

Mistig citrusgeel bier met stevige en fijne schuimkraag. Tonen van citrus en banaan ontdek je in geur en smaak. Deze weisse is vergist met champagnegist wat het bier een fijn koolzuurgehalte geeft. Ooit bedacht als een “winterbier” rondom de feestdagen. Maar ook zeker een bier om van te genieten tijdens de warmere dagen. Door het laag alcoholgehalte een ideaal aperitiefbier.

Alcoholpercentage: 4,8%
Advies serveertemperatuur: 5 graden
Inchecken op Untappd

 

Brouwerij Breugem Lentekus
Herkomst: Zaandijk, Nederland

Een lentebock met oranjekleur en wederom een stevige en fijne schuimkraag. Vol van smaak waarin fruitige en lichtzoete tonen in samenkomen. Een speciaalbier dat in Nederland niet meer weg te denken is in deze periode van het jaar. De Lentebock is afkomstig van Breugem Brouwerij uit Zaandijk. Een huurbrouwer die gebruikt maakt van andermans brouwketels, brouwerij Hoop. Samen exploiteren zij een horecagelegenheid waar de bieren van beide brouwerijen te proeven zijn.

Alcoholpercentage: 7,3%
Advies serveertemperatuur: 7 à 8 graden
Inchecken op Untappd

 

Brouwerij ‘t Meuleneind Klockdown Dubbel
Herkomst: Hoeven, Nederland

Robijnrood tot donker kastanjebruin bier met beige schuimkraag. Tonen van rood fruit en karamel ontdek je in de smaak en geur. Zacht van smaak door een laag koolzuurgehalte. Een dubbel met niet al te hoog alcoholpercentage van 6,9%. De naam verwijst natuurlijk naar de situatie tijdens COVID 19. Afkomstig van brouwerij ‘t Meuleneind uit Hoeven. Een kleinschalige familiebrouwerij waarbij de ketels in een woonboerderij zijn gevestigd.

Alcoholpercentage: 6,9%
Advies serveertemperatuur: 7 à 8 graden
Inchecken op Untappd

Muifel Brouwerij Zuster Agatha
Herkomst: Oss, Nederland

Kastanjebruin bier met beige schuimkraag. Vol van smaak met tonen van karamel en rozijnen. Een quadrupel van 10% afkomstig van Muifel brouwerij uit Oss. De donkere kleur van het bier is afkomstig van de mout en de hoeveelheid mout zorgt er ook voor dat het alcoholpercentage hoger is dan bij andere bieren. Muifel brouwerij is ooit begonnen als hobbybrouwer voordat hij de stap maakte naar huurbrouwen en vervolgens ook de stap maakte om een eigen brouwerij te bezitten. Een breed assortiment met kwalitatief hoge bieren die stuk voor stuk goed smaken.

Alcoholpercentage: 10%
Advies serveertemperatuur: 9 à 10 graden
Inchecken op Untappd