kenmerken dubbel

Wat zijn de kenmerken van de bierstijl Dubbel?

Speciaalbieren zijn er in vele varianten. En iedere variant behoort tot een bepaalde biercategorie. En onder deze biercategoriën vallen weer diverse biertypen. Vanuit Hellobier.nl delen we graag met je de kenmerken van de specifieke biertypen. De kenmerken van de bierstijl Dubbel hebben we voor je opgesomd.

Kenmerken van een speciaalbier

Speciaalbieren zijn te herkennen door een aantal specifieke kenmerken. De kenmerken die we van Dubbel gaan beschrijven zijn:

Kenmerken van een Dubbel

  • Bovengistend of ondergistend
  • Alcoholpercentage
  • EBC, European Brewery convention
  • EBU, European Bitterness Unit
  • Kleur
  • Helderheid
  • Schuim
  • Body
  • Herkomst
  • Bovengistend
  • 6 tot 7,5%
  • 40 tot 80
  • 15 tot 30
  • Donker koper tot donker bruin
  • Tweeschijn tot Helder
  • Mousse tot Romig
  • medium tot vol
  • Dubbel behoort tot de selectie abdijbieren. De naam dubbel verwijst naar de hoeveelheid mout die gebruikt is ten opzichte van “het gewone bier”. Op één liter water is er twee keer zoveel mout gebruikt als bij “het gewone bier”/enkel.

 

Op welke temperatuur kun je dit bier het beste drinken?

Bieren hebben verschillende ideale drinktemperaturen. Te koud kan betekenen dat je de complexe smaken van een bier niet ontdekt. Te warm van drinktemperatuur kan betekenen dat je het speciaalbier moeilijk wegdrinkt.

Lees in deze blog de meer over drinktemperaturen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *