Wat zijn de kenmerken van de bierstijl Kriek Lambiek?

Speciaalbieren zijn er in vele varianten. En iedere variant behoort tot een bepaalde biercategorie. En onder deze biercategoriën vallen weer diverse biertypen. Vanuit Hellobier.nl delen we graag met je de kenmerken van de specifieke biertypen. De kenmerken van de bierstijl Kriek Lambiek hebben we voor je opgesomd.

Kenmerken van een speciaalbier

Speciaalbieren zijn te herkennen door een aantal specifieke kenmerken. De kenmerken die we van Kriek Lambiek gaan beschrijven zijn:

Kenmerken van een Kriek Lambiek

  • Bovengistend of ondergistend
  • Alcoholpercentage
  • EBC, European Brewery convention
  • EBU, European Bitterness Unit
  • Kleur
  • Helderheid
  • Schuim
  • Body
  • Herkomst
  • Bovengistend
  • 5 tot 6,5%
  • 15 tot 60
  • 7 tot 24
  • Goud tot donker rood/bruin
  • Tweeschijn
  • Ongelijkmatig
  • Dun tot medium
  • Oorspronkelijk werd een kersensoort gebruikt uit de streek van Brussel. Deze kers komt nu niet meer veel voor. Daarnaast zijn er allerlei regels om een kriek ook echt kriek te mogen noemen. Minimaal 6 maanden rijpen op een vat en door 10-25% kersensap laten hergisten op een mengsell van tenminste 1 jaar oude lambik.

 

Op welke temperatuur kun je dit bier het beste drinken?

Bieren hebben verschillende ideale drinktemperaturen. Te koud kan betekenen dat je de complexe smaken van een bier niet ontdekt. Te warm van drinktemperatuur kan betekenen dat je het speciaalbier moeilijk wegdrinkt.

Lees in deze blog de meer over drinktemperaturen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *